Restricţii în zona Pieţei Constituţiei, pentru concertul Bon Jovi de duminică

O serie de restricţii de trafic vor fi impuse începând de sâmbătă pe Bd. Unirii şi Bd. Libertăţii, pentru concertul pe care trupa Bon Jovi îl va susţine, duminică, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, informează un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

475 afișări
Imaginea articolului Restricţii în zona Pieţei Constituţiei, pentru concertul Bon Jovi de duminică

Restricţii în zona Pieţei Constituţiei, pentru concertul Bon Jovi de duminică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Încă din 4 iulie circulaţia rutieră a fost restricţionată pe banda IV, a bretelelor situate la circumferinţa Pieţei Constituţiei către Bd. Unirii (bretea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul de Finanţe), măsură ce va fi menţinută până la sfârşitul zilei de luni, 11 iulie.

De asemnea, pentru buna desfăşurare a concertului, vor avea loc restricţii de trafic, astfel:

  • în perioada 9 iulie, ora 00.00 - 12 iulie, ora 12.00, va fi restricţionat traficul rutier pe Bd. Libertăţii, între Bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, banda I de circulaţie

  • în perioada 9 iulie, ora 8.00 - 11 iulie, ora 06.00, se va închide circulaţia rutieră pe Bd. Unirii, pe ambele sensuri între Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Regina Maria şi Bd. Libertăţii

  • în perioada 10 iulie, ora 10.00 - 11 iulie, ora 06.00, se va închide circulaţia rutieră pe Bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, ambele sensuri

Duminică, în ziua concertului, peste 450 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentul care va avea loc între orele 19.00 - 23.00, în Piaţa Constituţiei. Jandarmii vor asigura ordinea publică în zona desfăşurării concertului, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la concert.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări: cei care participă la acest concert să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, spectatorii să respecte măsurile adoptate de organizator (orele de acces, obiectele interzise etc.), în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestor adunări.

Accesul publicului în Piaţa Constituţiei se va face, de la ora 16.00, prin următoarele puncte de acces: Bd. Libertăţii, partea dinspre Calea 13 Septembrie, respectiv Bd. Libertăţii, partea dinspre Bd. Naţiunile Unite.

Accesul mijloacelor auto se va face prin punctul de acces din Bd. Unirii - Piaţa Regina Maria, sensul dinspre Piaţa Unirii, numai pentru firma de pază, cu permis de acces eliberat de organizator.

Organizatorul va delimita zona pentru public, astfel: zona Golden Circle va fi dispusă în Piaţa Constituţiei, în faţa scenei, de care va fi delimitată printr-un dispozitiv de garduri metalice, zona Normal Circle va fi dispusă în Piaţa Constituţiei, în continuarea Golden Circle, Tribuna A va fi situată pe Bd. Libertăţii, începând aproximativ din dreptul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spre Bd. Naţiunilor Unite, Tribuna B va fi montată pe Bd. Libertăţii, începând aproximativ din dreptul Ministerului Finanţelor Publice, spre Bd. Naţiunilor Unite.

În zona destinată publicului spectator sunt amplasate case speciale de unde pot fi achiziţionate jetoane pentru cumpărarea diverselor produse alimentare (de tip fast food, băuturi răcoritoare etc.), din barurile mobile unde sunt comercializate.

Măsurile de protecţie, pază şi îndrumare a publicului vor fi asigurate de către organizator cu sprijinul firmei specializate de pază. Plecarea publicului la sfârşitul spectacolului se va face pe direcţiile principale pe care a sosit - Bd. Naţiunile Unite, Bd. Unirii şi Calea 13 Septembrie.

Potrivit organizatorilor concertului, accesul publicului nu este permis cu aparate de fotografiat sau de înregistrare audio-video, cu umbrele, obiecte contondente, arme albe sau de foc, sticle, pet-uri, can-uri, lasere, stupefiante, medicamente de orice fel (cu excepţia cazurilor în care spectatorii au asupra lor reţeta medicală care confirmă necesitatea consumului).

Achiziţionarea de produse în incinta locaţiei concertului Bon Jovi se va face pe baza jetoanelor care vor putea fi cumpărate de la casieriile special amenajate. Jetoanele achiziţionate şi neconsumate nu vor putea fi răscumpărate la finalul concertului.

Biletele pentru concert au preţuri de 479,3 lei (VIP), 372,8 lei (tribună), 186,4 lei (Normal Circle) şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online, de pe www.eventim.ro. Biletele din zona Golden Circle au fost deja epuizate.

Până în prezent, pentru concertul de duminică al trupei Bon Jovi au fost vândute aproximativ 50.000 de bilete, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii.

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, "The Circle" fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010, potrivit revistei Billboard. Reuşita de anul trecut, coroborată cu performanţa similară din 2008, demonstrează faptul că celebra trupă americană a ajuns la un nivel de vârf în ceea ce priveşte profitabilitatea concertelor sale, la 26 de ani după ce şi-a lansat albumul de debut. De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "The Circle", lansat în 2009.

Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi este produs de East European Entertainment şi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici