Revista Vaticanului denunţă sărbătoarea "păgână" Halloween, avertizând că este promovat "maleficul"

Revista oficială a Vaticanului, L'Osservatore Romano, critică sărbătoarea "păgână" Halloween, evidenţiind preocuparea creştinilor faţă de activităţi care promovează "maleficul, ocultul şi superstiţiile", activităţi "incompatibile cu credinţa creştină".

264 afișări
Imaginea articolului Revista Vaticanului denunţă sărbătoarea "păgână" Halloween, avertizând că este promovat "maleficul"

Revista Vaticanului denunţă sărbătoarea "păgână" Halloween, avertizând că este promovat "maleficul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mulţi, noaptea de 31 octombrie echivalează cu distracţia şi cu practicile păgâne, dar, pentru creştini, este vecernia dinaintea zilei Tuturor Sfinţilor, fiind o ocazie doar pentru meditaţie şi rugăciune", scrie publicaţia oficială a Vaticanului.

Revista L'Osservatore Romano evidenţiază necesitatea găsirii unei variante alternative la Halloween, oferind ca exemplu activităţile unei organizaţii creştine din Filipine. "În Filipine, activează de mulţi ani o asociaţie catolică ce promovează un apostolat al rugăciunii pentru mântuirea sufletelor. Este vorba de organizaţia Luptătorii în Rugăciune - Sufletele Sfinte (Prayer Warriors of the Holy Souls - PWHS), cu sediul în Quezon City", precizează L'Osservatore Romano.

"Există o preocupare din ce în ce mai mare în rândul creştinilor că sărbătoarea Halloween contribuie la promovarea maleficului, a ocultului, superstiţiilor şi practicilor păgâne, la perpetuarea unor idei incompatibile cu credinţa creştină. Este imperios să fie creată, prin reactualizarea sacralităţii sărbătorii Toţi Sfinţii, o contracultură care să îl aibă în centru pe Hristos", insistă publicaţia oficială a Vaticanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici