Richard Gere cere boicotarea JO

Actorul american Richard Gere, apărător de 25 de ani al cauzei tibetane, a cerut, sâmbătă, boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing în cazul în care China nu reacţionează într-un "mod convenabil" la manifestaţiile violente din Tibet din ultimele zile.

80 afișări
Imaginea articolului Richard Gere cere boicotarea JO

Dalai Lama şi Richard Gere (Imagine: Mediafax Foto)

"În această situaţie, dacă chinezii nu reacţionează într-un mod convenabil, dacă nu-şi schimbă comportamentul, nu recunosc ceea ce se întâmplă, nu permit un acces liber la un mijloc de comunicare, atunci cred că trebuie să boicotăm Jocurile Olimpice", a declarat actorul în vârstă de 58 de ani pentru BBC.

"Ar fi de neconceput să continuăm ca şi cum totul ar merge bine şi toată lumea este fericită. Este imposibil", a adăugat Gere.

Manifestaţiile antichineze de la Lhasa, cele mai sângeroase din 1989 în Tibet, coincid cu împlinirea a 49 de ani de la fuga lui Dalai Lama în India.

Guvernul tibetan în exil a anunţat că există informaţii neconfirmate conform cărora revoltele care au izbucnit vineri în capitala tibetană Lhasa s-au soldat cu circa 100 de morţi.

Richard Gere a declarat că nu a solicitat până în prezent boicotarea JO, apreciind că acestea facilitează un schimb liber în materie de comunicare, sport şi divertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici