Rihanna a primit o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a încheia procesul cu foştii ei contabili

Rihanna a primit o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a pune capăt procesului cu foştii ei contabili, pe care i-a dat în judecată după ce a ajuns la concluzia că aceştia erau vinovaţi de pierderile financiare pe care artista le-a înregistrat în 2009.

418 afișări
Imaginea articolului Rihanna a primit o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a încheia procesul cu foştii ei contabili

Rihanna a primit o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a încheia procesul cu foştii ei contabili (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rihanna i-a dat în judecată pe Peter Gounis şi pe colegii acestuia de la firma de contabilitate Berdon LLP, afirmând că sfaturile financiare neinspirate ale acestora au făcut-o să piardă 9 milioane de dolari în 2009, informează contactmusic.com.

Artista născută în Bahamas ceruse iniţial despăgubiri de 35 milioane de dolari, dar, potrivit The New York Post, firma de contabilitate Berdon LLP i-a transmis cântăreţei o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a pune capăt acestui proces, iar actele finale vor fi semnate la sfârşitul acestei săptămâni.

În documentele depuse la tribunal, Rihanna - al cărei nume real este Robyn Fenty - afirma că acel cabinet de consiliere contabilă a sfătuit-o să cumpere o casă cu 7 milioane de dolari, deşi ştia foarte bine că situaţia ei financiară nu era deloc una strălucită.

Edward Estrada, avocatul artistei, a declarat: "Acuzaţii au sfătuit-o pe Robyn Fenty, prin e-mail, să cumpere o casă în Los Angeles, spunând că «ar fi o bună investiţie», în ciuda faptului că ştiau că ea trecea prin dificultăţi financiare".

Rihanna spune că avocaţii ei erau la curent cu faptul că fundaţia acelei locuinţe era profund afectată de infiltraţii şi mucegai. Casa a avut nevoie de 1 milion de dolari pentru reparaţii şi îmbunătăţiri şi a fost vândută în cele din urmă cu o pierdere de 2 milioane de dolari pentru artistă.

În acelaşi proces, Rihanna susţine că turneul ei din 2009 "Last Girl on Earth" genera la rândul său pierderi financiare, însă ea nu a fost niciodată avertizată de consilierii ei financiari în legătură cu acest aspect.

Iniţial, reprezentanţii firmei Berdon LLP au susţinut că "propriile acţiuni financiare ale Rihannei sau lipsa acestora" şi acţiunile angajaţilor ei au reprezentat motivele care au făcut-o pe artistă să înregistreze pierderi financiare, nu sfaturile lor.

Ei au respins, totodată, acuzaţia cântăreţei, care a spus că a plătit acestei firme un comision "peste medie", de 22%.

În prezent, averea cântăreţei Rihanna, în vârstă de 25 de ani, este estimată la 43 de milioane de dolari.

Rihanna şi-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single devenit nr.1 a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" şi "Disturbia". Înainte de "Loud", din 2010, cântăreaţa a lansat albumul "Rated R", în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) şi "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare pe plan mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu şase premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici