Ringo Starr scoate la licitaţie prima copie a albumului "The Beatles", din 1968 - VIDEO

Rockerul britanic va scoate la licitaţie, la începutul lunii decembrie, prima copie numerotată a LP-ului original "The Beatles", lansat de trupa britanică omonimă în 1968, informează site-ul revistei New Musical Express.

264 afișări
Imaginea articolului Ringo Starr scoate la licitaţie prima copie a albumului "The Beatles", din 1968 - VIDEO

Ringo Starr scoate la licitaţie prima copie a albumului "The Beatles", din 1968 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Fiecare copie a acestui album, cunoscut şi sub numele "White Album", a primit un număr de serie, ce a fost imprimat pe coperta discului.

Potrivit unor informaţii din presa muzicală, ideea numerotării copiilor acestui album ar fi aparţinut lui John Lennon.

Primele patru copii imprimate ale discului au fost oferite celor patru membri ai trupei The Beatles.

Copia cu numărul 0000005 a fost vândută cu aproape 30.000 de dolari la o licitaţie organizată în 2008.

Licitaţia va fi organizată de casa Julien's Auctions din Beverly Hills în perioada 3 - 5 decembrie. Specialiştii estimează că acea copie a albumului "The Beatles" se va vinde cu aproximativ 60.000 de dolari.

Toate încasările vor fi donate în beneficiul Lotus Foundation, o asociaţie de caritate înfiinţată de Ringo Starr şi soţia sa, Barbara Bach.

"The Beatles", supranumit "White Album", este cel de-al nouălea album de studio al trupei britanice The Beatles, lansat pe 22 noiembrie 1968. Lansat sub forma unui disc-dublu, albumul "White Album" are o copertă complet albă, lipsită de orice element de grafică sau text - cu excepţia numelui trupei -, într-un contrast evident cu spectaculoasa copertă a precedentului album de studio al formaţiei, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Ajuns pe primul loc atât în topul britanic, cât şi în cel american, "White Album", care conţine 30 de piese, este considerat unul dintre cele mai bune materiale discografice din toate timpurile.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici