Ringo Starr şi Orchestra filarmonică din Liverpool, la deschiderea Capitalei Culturale Europene 2008

Ringo Starr şi Orchestra filarmonică din Liverpool au atras ovaţiile celor 10.600 de spectatori prezenţi la concertul susţinut, sâmbătă, pe Echo Arena din Liverpool, în cadrul festivităţilor de deschidere a Capitalei Culturale Europene 2008, desfăşurate în perioada 11 - 12 ianuarie.

6 afișări
Imaginea articolului Ringo Starr şi Orchestra filarmonică din Liverpool, la deschiderea Capitalei Culturale Europene 2008

Ringo Starr şi Orchestra filarmonică din Liverpool, la deschiderea Capitalei Culturale Europene 2008

Spectacolul eclectic "Liverpool, the musical", prezentat publicului sâmbătă, pe Echo Arena, a cuprins un repertoriu de opere clasice pentru a povesti istoria oraşului din nord-vestul Angliei.

În decursul celor 90 de minute cât a durat show-ul, au fost evocate prin intermediul muzicii amintirile neplăcute din istoria oraşului, precum comerţul cu sclavi, în cadrul căruia portul Liverpool a jucat un rol important, sau revoltele sociale din anii '80, provocate de de criza economică, dar şi cele plăcute, precum puterea imperiului britanic din timpul reginei Victoria, revoluţia industrială şi transatlanticele şi mai ales anii '60, dominaţi de fenomenul Beatles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici