Ronnie James Dio va avea o statuie în oraşul bulgar Kavarna

Rockerul american Ronnie James Dio, decedat în luna mai din cauza unui cancer la stomac, va fi omagiat de autorităţile oraşului bulgar Kavarna, care îi vor construi o statuie în parcul central al oraşului, informează express.co.uk.

105 afișări
Imaginea articolului Ronnie James Dio va avea o statuie în oraşul bulgar Kavarna

Ronnie James Dio va avea o statuie în oraşul bulgar Kavarna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tzonko Tzonev, primarul oraşului Kavarna, amplasat pe ţărmul Mării Negre, a susţinut această iniţiativă de omagiere a celebrului rocker american. Ronnie James Dio a fost unul dintre cei mai renumiţi artişti care au concertat în Bulgaria şi s-a implicat în mod activ în campania internaţională de eliberare a unor asistente din Bulgaria ce au fost arestate şi condamnate la moarte în Libia.

Potrivit site-ului Blabbermouth.net, o copie a monumentului a fost expusă în timpul festivalului Kavarna Rock Fest ce a avut loc în luna iulie. Statuia a fost concepută de sculptorii Alexander Petrov şi Krasimir Krastev-Lomsky.

Ronnie James Dio a fost primul nume important din muzica rock occidentală care a concertat la Kavarna şi a cântat în Bulgaria de cinci ori.

Ronnie James Dio a anunţat că suferă de cancer la stomac în vara anului trecut, la scurt timp după debutul turneului mondial al trupei Heaven & Hell, o "reîncarnare" a formaţiei Black Sabbath. Muzicianul a murit în mai 2010, la vârsta de 67 de ani.

Trupa Heaven & Hell urma să concerteze la Bucureşti, pe 26 iunie, în cadrul Sonisphere Festival, dar a anunţat, la începutul lunii mai, că îşi anulează apariţiile live din Marea Britanie şi concertele incluse în festivalurile Sonisphere din România, Elveţia, Cehia, Bulgaria şi Turcia, tocmai din cauză că Ronnie James Dio era bolnav.

Ronnie James Dio a devenit celebru în 1975, ca solist al trupei de heavy metal Rainbow, lansată de chitaristul Ritchie Blackmore, fost membru al trupei Deep Purple. Ulterior, Dio l-a înlocuit pe Ozzy Osbourne ca solist al trupei Black Sabbath, în 1980. Primul album lansat în noua formulă a fost "Heaven And Hell", considerat de mulţi critici ca fiind unul dintre primele materiale discografice de heavy metal din lume.

De asemenea, Dio s-a bucurat de succes în cariera solo, cu trupa care îi purta numele - Dio.

Heaven & Hell reprezenta o colaborare muzicală a membrilor trupei Black Sabbath Tony Iommi şi Geezer Butler cu doi foşti membri ai aceleiaşi trupe - Ronnie James Dio şi Vinny Appice. Cei patru muzicieni de la Heaven & Hell au compus şi concertat împreună, sub numele de Black Sabbath, între anii 1980-1982 şi 1991-1992.

În 2006, ei s-au întâlnit din nou pentru a înregistra trei piese noi pentru compilaţia "Black Sabbath: The Dio Years" şi au hotărât să plece într-un nou turneu, în 2007-2008. Tony Iommi, deţinătorul drepturilor asupra numelui Black Sabbath, a luat decizia ca noua trupă se numească Heaven & Hell, pentru se diferenţia de trupa Black Sabbath din era Ozzy Osbourne.

Numele trupei a fost ales după primul disc Black Sabbath, cu Ronnie James Dio ca solist, lansat în 1980. Pe 28 aprilie 2009, grupul Heaven & Hell a lansat albumul "The Devil You Know", ajuns pe locul al optulea în topurile americane de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici