Rusia: Fabricanţii de votcă se luptă pentru înregistrarea mărcii "Medvedev"

Fabricanţii de votcă din Rusia au intrat într-o competiţie pentru a înregistra noi mărci cu numele lui Dmitri Medvedev, candidatul susţinut de preşedintele Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie 2008.

2 afișări
Imaginea articolului Rusia: Fabricanţii de votcă se luptă pentru înregistrarea mărcii "Medvedev"

Rusia: Fabricanţii de votcă se luptă pentru înregistrarea mărcii "Medvedev"

"Imediat după ce preşedintele Vladimir Putin a pronunţat numele lui Dmitri Medvedev (luni n.red.), au curs cererile de înregistrare a produselor cu numele de familie al posibilului său succesor", scrie cotidianul de afaceri Vedomosti.

Agenţia guvernamentală rusă Rospatent, care reglementează proprietatea industială, a primit mai multe cereri privind înregistrarea mai multor tipuri de votcă, ale căror nume erau ori "Ţar-Medved" sau "Medvedka", mai relatează cotidianul.

Printre acestea, una se cheamă Volodia şi urşii, asociind diminutivul prenumelui Vladimir Putin (Volodia) şi etimologia cuvântului Medvedev ("medved" în limba rusă înseamnă urs), potrivit Vedomosti. Ziarul reaminteşte succesul înregistrat de votca Putinka, a cărei denumire derivă de la numele lui Putin.

"Atât timp cât în Rusia va exista ideea unui ţar drept (la putere la Kremlin), jocul de cuvinte cu numele de familie al preşedintelui va fi avantajos" şi va vinde, consideră un specialist, Aleksandr Eremenko, directorul societăţii BrandLab, citat de publicaţia menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici