Salt în timp. Pasagerii unui avion au trecut în 2023 fără să prindă miezul nopţii

Pasagerii unei companii aeriene blocaţi pe o insulă îndepărtată din Pacific după o aterizare de urgenţă în drum spre Sydney au profitat la maxim de aventura lor neaşteptată şi idilică din ajunul Anului Nou, dar au avut parte şi de o capcană: au trecut în 2023 fără să prindă miezul nopţii.

4070 afișări
Imaginea articolului Salt în timp. Pasagerii unui avion au trecut în 2023 fără să prindă miezul nopţii

Saltul în timp a început când aeronava cu care călătoreau iniţial de la Los Angeles la Sydney a fost redirecţionată către aeroportul internaţional Pago Pago. Echipajul de la bordul zborului 839 al companiei United Airlines a observat o posibilă scurgere de ulei la un motor al avionului Boeing 787-9.

Localnicii din Pago Pago, Samoa Americană, unde a aterizat forţat zborul de la Los Angeles, i-au dus pe pasagerii într-un tur al insulei şi au servit bere pe o plajă pustie.

Dar, datorită unei ciudăţenii a diferenţei de fus orar, avionul trimis în schimb care să-i ducă la Sydney a decolat în dimineaţa din ajunul Anului Nou şi a ajuns la destinaţie tot în dimineaţa Anului Nou, fără a prinde miezul nopţii, potrivit relatează The Guardian.

United Airlines a confirmat într-un comunicat că o "problemă mecanică" a forţat devierea, dar a precizat că pasagerii au fost îngrijiţi şi că un alt zbor îi va prelua pe pasagerii blocaţi.

Samoa Americană se află chiar la est de linia internaţională pentru demarcaţia datei, ceea ce înseamnă că pasagerii aflaţi la bord au ratat miezul nopţii de 31 decembrie. La scurt timp după ce au decolat, ei s-au aflat în 2023, duminică.

Unii pasageri s-au plâns de timpul de care a avut nevoie United Airlines pentru a trimite un alt avion, deoarece au pierdut ocazia de a petrece Revelionul la Sydney. Alţii au declarat că s-au bucurat de timpul petrecut pe insulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici