Satelitul chinez Chang'e, plasat cu succes pe orbita Lunii

Satelitul de explorare a Lunii, lansat de China pe 31 octombrie, a fost plasat cu succes pe orbita satelitului natural al Pământului, potrivit presei oficiale locale, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Satelitul chinez Chang'e, plasat cu succes pe orbita Lunii

Satelitul chinez Chang'e, plasat cu succes pe orbita Lunii

Sonda de explorare Chang'e (numele unei zeiţe din mitologia chineză n.r.) a intrat luni, în jurul orei 03.35 GMT, pe orbita Lunii, potrivit Centrului de control aerospaţial de la Beijing, informează agenţia China Nouă.

Misiunea, care va dura un an, costă 129 de milioane de euro.

Lansarea satelitului reprezintă prima etapă a programului chinez de explorare a Lunii, care are ca scop trimiterea unui astronaut chinez pe satelitul natural al Pământului până în 2020. Etapa a doua va demara în 2012 cu trimiterea unui robot pe Lună. Ulterior, chinezii vor trimite pe Lună un aparat de explorare care va preleva mostre de sol.

În 2003, China a devenit a treia ţară care a lansat un echipaj uman în spaţiu, după Statele Unite şi Uniunea Sovietică. În ultimii trei ani, acest stat a realizat cu succes o a doua misiune în spaţiu cu echipaj uman, cu propriile sale mijloace financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici