Seria "Titanic", cu Dragoş Bucur în distribuţie, are premiera pe postul american ABC, pe 14 aprilie - VIDEO

Miniseria "Titanic", care prezintă unul dintre accidentele cele mai cunoscute din istoria umanităţii, cu Dragoş Bucur în distribuţie, va avea premiera pe reţeaua americană de televiziune ABC, pe 14 aprilie, informează stitchkingdom.com.

584 afișări
Imaginea articolului Seria "Titanic", cu Dragoş Bucur în distribuţie, are premiera pe postul american ABC, pe 14 aprilie - VIDEO

Seria "Titanic", cu Dragoş Bucur în distribuţie, are premiera pe postul american ABC, pe 14 aprilie - VIDEO

Pe 14 aprilie vor fi difuzate primele trei episoade, de la ora 20.00 la ora 23.00, iar ultimul episod va fi difuzat pe 15 aprilie, la 100 de ani de la scufundarea navei Titanic.

Filmările au avut loc anul trecut la Budapesta. Din echipa miniseriei fac parte scenariştii Julian Fellowes ("Gosford Park", "Downton Abbey") şi producătorul Nigel Stafford Clark ("Bleak House"). Din distribuţie fac parte, printre alţii, Geraldine Somerville ("Harry Potter") şi Perdita Weeks ("The Tudors").

Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film.

Primele roluri de film au fost în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) şi "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor din România.

Dragoş Bucur a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) şi în "Marţi, după Crăciun" (selectat în secţiunea Un Certain Regard la Cannes în 2010).

Dragoş Bucur a jucat rolul principal şi în lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului şi premiul FIPRESCI în secţiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot în regia lui Corneliu Porumboiu, Dragoş Bucur a mai jucat în scurtmetrajele "Visul lui Liviu" (2003) şi "Post telefonic suspendat temporar" (2002), urmate de "Apa" (2006), în regia lui Constantin Popescu, şi de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "După ea" (2007).

În televiziune, după câteva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat în serialul poliţist "Băieţi buni" (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV "Contra Timp" (2008) şi "Contra Timp 2" (2009), în regia lui Jesus del Cerro.

În 2010, Bucur a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, program care promovează în fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni.

Recent, Dragoş Bucur a apărut în filmul "The Way Back" de Peter Weir, alături de Collin Farrell, iar vineri seară va avea premiera un nou film în care joacă acesta, "Naşa/ The Godmother".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici