Sfârşit tragic pentru Brad Gobright. Renumitul alpinist s-a prăbuşit în gol 300 de metri pe un munte din Mexic

Alpinistul de origine americană Brad Gobright cobora în rapel pe El Potrero Chico din Mexic atunci când căzătura de 300 de metri i-a provocat moartea, potrivit The Guardian.

8342 afișări
Imaginea articolului Sfârşit tragic pentru Brad Gobright. Renumitul alpinist s-a prăbuşit în gol 300 de metri pe un munte din Mexic

Renumitul alpinist Brad Gobright, de 31 de ani, s-a prăbuşit în gol 300 de metri pe un munte din Mexic. Căderea i-a fost fatală. Sursa: Instagram

Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti, americanul Brad Gobright, a murit după ce a căzut fără nicio şansă de supravieţuire de pe un munte din Mexic. Când a avut loc accidentul, Gobright se afla pe o suprafaţă aproape perpendiculară cunoscută sub numele de Sendero Luminoso, de pe versantul muntelui El Potrero Chico de lângă Monterrey, a relatat The Guardian. Californianul de 31 de ani s-a prăbuşit în gol 300 de metri, au transmis oficialii.

Acesta nu era singur în momentul căderii fatale, ci cobora în rapel împreună cu un alt American, Aidan Jacobson. Cei doi parcurgeau un traseu cotat printre cele deosebit de periculoase. Foloseau o tehnică dificilă, cu o singură coardă, pe care Gobright ar fi uitat să o fixeze la un moment dat, fapt care i-a provocat prăbuşirea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Honnold (@alexhonnold) on

Nov 27, 2019 at 9:12pm PST

Brad Gobright avea renumele unuia dintre cei mai competenţi alpinişti solo din lume şi a devenit faimos după ce a stabilit recordul de viteză pentru escaladarea unui vârf al muntelui El Capitan din Parcul Naţional Yosemite în 2017.

Comunitatea alpiniştilor şi-a exprimat durerea şi transmite condoleanţe apropiaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici