Shakira va dona 40 de milioane de dolari sinistraţilor din Peru şi Nicaragua

Starul columbian Shakira a anunţat că va dona 40 de milioane de dolari pentru victimele unui cutremur din Peru şi ale unui uragan din Nicaragua, potrivit Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Shakira va dona 40 de milioane de dolari sinistraţilor din Peru şi Nicaragua

Shakira va dona 40 de milioane de dolari sinistraţilor din Peru şi Nicaragua

Autoarea hitului "Hips Don't Lie" a făcut anunţul în timpul Forumului pentru dezvoltare globală, organizat de fostul preşedinte american Bill Clinton, care s-a desfăşurat în perioada 26 - 28 septembrie.

Shakira va dona banii prin intermediul unei fundaţii, Latin America for Solidarity Foundation (ALAS), înfiinţată împreună cu scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1982.

"Am fost martoră la problemele cu care se confruntă America latină", a declarat Shakira.

Câştigătoare a două premii Grammy, fondatoarea unei organizaţii pentru ajutorarea copiilor săraci din Columbia, Shakira a declarat că 40 de milioane de copii nu pot merge la şcoală şi 51 de milioane de persoane nu au acces la apă curată în America Latină.

Eforturile ALAS pentru ajutorarea sinistraţilor din Peru şi Nicaragua includ parteneriate cu Agenţia Spaniolă pentru Cooperare Internaţională, Telefonica, America Movil şi Crucea Roşie.

Banii vor fi utilizaţi în proiecte legate de educaţie, salubritate publică şi distribuţia apei în ambele ţări afectate.

Shakira a mai anunţat că va dona, pe parcursul a trei ani, suma de cinci milioane de dolari în beneficiul copiilor din regiune, unde 40% din populaţie este săracă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici