Sibiu: Masajul erotic, inclus în fişa postului unei secretare (Video)

Inspectorii ITM Sibiu au început, vineri, o anchetă la o societate comercială din oraş, după ce o tânără angajată în postul de secretară şi-a reclamat patronii că au trecut în fişa postului obligaţia de a le face "masaj erotic, masaj de relaxare şi body masaj".

687 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Masajul erotic, inclus în fişa postului unei secretare (Video)

Sibiu: Masajul erotic, inclus în fişa postului unei secretare

Potrivit inspectorului şef al ITM Sibiu, Francisc Szombatfalvi-Török, tânăra Maria B., care s-a angajat ca secretară la o societate comercială din Sibiu, a observat ce scrie în fişa postului abia la trei zile de la angajare şi şi-a dat demisia.

Tânăra nu a citit cu atenţie nici clauzele contractului de angajare, pentru că acum este obligată de patroni să plătească despăgubiri în valoare de 10.000 de lei pentru că şi-a dat demisia.

"Tânăra nu a citit cu atenţie nici fişa postului, şi nici contractul de muncă, aşa s-a ajuns în această situaţie. În fişa postului pe care ne-a pus-o la dispoziţie tânăra, trimiţând-o pe fax, pe lângă munca obişnuită de redactare a documentelor, întocmirea fişelor de pontaj, transmiterea faxurilor şi alte sarcini administrative, scrie că angajata trebuia să facă administratorului şi asociatului majoritar masaj de relaxare, body masaj şi masaj erotic. Fişa postului este semnată şi de angajator, şi de salariată, însă nu cred că tânăra a citit ce semnează", a declarat Francisc Szombatfalvi-Török, inspector şef ITM Sibiu, într-o conferinţă de presă.

Şeful ITM Sibiu a spus că ancheta este în plină desfăşurare şi urmează a se stabili toate detaliile acestui caz.

Pentru a rezolva situaţia, inspectorii ITM vor face un control la societatea respectivă în perioada imediat următoare, iar dacă reclamaţia se va dovedi a fi întemeiată patronii societăţii vor fi obligaţi să schimbe fişa postului, dar şi să renunţe la clauzele contractuale care îi cer fostei angajate să plătească despăgubiri de 10.000 de lei pentru că a demisionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici