Silent Bass cântă în deschiderea concertului Amon Tobin de pe 27 aprilie

Silent Bass, cel mai recent proiect al lui Silent Strike (Ioan Titu) şi Dan Basu, va susţine un concert în deschiderea show-ului pe care Amon Tobin îl va avea la Bucureşti, pe 27 aprilie, în Clubul Session, informează organizatorii evenimentului, Fundaţia Phoenix.

29 afișări
Imaginea articolului Silent Bass cântă în deschiderea concertului Amon Tobin de pe 27 aprilie

Amon Tobin (Imagine: www.generationzune.net)

Silent Strike este unul din cele mai apreciate nume din scena de muzică electronică din România. Are la activ un album şi pregăteşte încă două anul acesta – "3AM", în colaborare cu doi prestigioşi muzicieni de jazz din SUA (Lucian Ban şi Alex Harding), şi un nou album solo a cărui lansare este programată în toamnă.

Dan Basu este artist video şi colaborează cu Ioan Titu de patru ani. În cadrul show-ului de pe 27 aprilie, el va ilustra şi set-ul lui Amon Tobin, acesta din urmă fiind impresionat de lucrările lui Dan de pe site-ul proiectului Silent Bass (www.myspace.com/silentbassro).

După Kid Koala, DJ Food, One Self, DJ Vadim şi Bonobo, Fundaţia Phoenix îl aduce la Bucureşti pe Amon Tobin - unul dintre reprezentanţii cei mai de seamă ai label-ului britanic Ninja Tune.

Amon Tobin este un muzician, DJ şi producător brazilian stabilit la Montreal, care combină elemente de breakbeat, drum & bass, trip hop, hip hop, ambient, blues şi jazz.

El a lansat patru EP-uri şi un album, "Adventures in Foam", sub pseudonimul Cujo, înainte de a semna cu Ninja Tune, la sfârşitul anului 1996. De atunci, el a mai lansat şase albume bine primite de critică, sub propriul nume. El este bine cunoscut pentru piesa "Saboteur", care a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Jaf în stil italian".

Tobin este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru folosirea foarte creativă a sample-urilor. El include în muzica sa orice - de la înregistrări vechi, la sunete scoase de motociclete sau chiar zgomote înregistrate în clădiri, pe care le modifică uneori până nu mai pot fi recunoscute. Rezonanţe, reverberaţii şi o largă varietate de efecte sonore contribuie, de asemenea, la transformările din muzica sa. Ambianţele psihedelice sunt deseori amestecate cu ritmurile retro-jazz, formând mai multe "straturi" de sunet.

În show-urile sale live, Tobin foloseşte un sistem de sunet 7.1 surround, care funcţionează doar în săli. Folosind fiecare canal pentru sunete diferite, experienţa live a unui concert de-al său este superioară ascultării unui album.

Biletele pentru concert costă 40 de lei şi pot fi cumpărate online, la www.bilet.ro, sau la Librăriile Cărtureşti, Magazinul Muzica, Magazinul Unirea şi din reţeaua de magazine Flanco şi Flamingo Computers din Capitală şi din ţară. În ziua evenimentului, biletele vor costa 50 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici