"Sindromul Sarkozy": din ce în ce mai mulţi bărbaţi aleg chirurgia estetică - studiu

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi cu vârste între 40 şi 50 de ani recurg la operaţii estetice de întinerire, sub efectul "sindromului Sarkozy", de la numele preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, care s-a căsătorit cu o femeie mai tânără decât el, a indicat un grup de cercetări medicale.

37 afișări
Imaginea articolului "Sindromul Sarkozy": din ce în ce mai mulţi bărbaţi aleg chirurgia estetică - studiu

"Sindromul Sarkozy": din ce în ce mai mulţi bărbaţi aleg chirurgia estetică - studiu

În perioada ianuarie - martie, în Marea Britanie, numărul bărbaţilor care au apelat la tratamentele cu botox a crescut cu 57%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit grupului de cercetări medicale Haley.

Operaţiile chirurgicale de reducere a sânilor au crescut cu 42%, cele de microdermabraziune (procedură de reînnoire a straturilor superioare ale epidermei) - cu 43%, potrivit studiului.

Pasiunea pentru chirurgia estetică a fost stârnită de "sindromul Sarkozy", sunt de părere autorii studiului. "Medicii chirurgi constată că pentru majoritatea (bărbaţilor, n.r.) operaţiile chirurgicale sunt motivate de tinereţea noilor lor partenere feminine (...) la care se adaugă sindromul Sarkozy ... legat de un al doilea mariaj, cu o soţie mult mai tânără, de care îi desparte o diferenţă de vârstă de 10 - 20 de ani", a declarat Liz Dale, directoarea grupului.

Carla Bruni, în vârstă de 40 de ani, este cu 13 ani mai tânără decât preşedintele Sarkozy.

"Un al doilea mariaj şi oportunităţile profesionale sunt motivele cele mai citate de bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani pentru a justifica recurgerea la o intervenţie chirurgicală", a adăugat aceasta.

"Rezultatele obţinute datorită unor tratamente uşoare, precum botoxul (...) pot fi spectaculare şi pot să le dea acestor bărbaţi un plus de siguranţă de sine în relaţie", a adăugat doctorul Julian Northover, de la grupul Haley.

"Principalele zone pentru care se îngrijorează bărbaţii sunt ridurile din zona gurii şi frunţii, principalele semne ale îmbătrânirii", a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici