Singurul urs panda de culoare maro din lume, descoperit într-o rezervaţie naturală din China - VIDEO

Singurul urs panda maro din lume, numit Quizai, a fost abandonat la vârsta de două luni de către mama sa, fiind descoperit în rezervaţia naturală din Munţii Qinugling (centrul Chinei), pe când era un pui slăbit şi neîngrijit.

2271 afișări
Imaginea articolului Singurul urs panda de culoare maro din lume, descoperit într-o rezervaţie naturală din China - VIDEO

Quizai, singurul urs panda de culoare maro din lume - FOTO/VIDEO

Aparent, mama sa a dispărut în pădure, însă experţii sunt siguri de un lucru: mama acestuia era albă cu negru, notează Descoperă.

Cercetătorii consideră că nuanţa neobişnuită a blănii ursului este datorată unor mutaţii genetice. În ciuda copilăriei grele pe care a avut-o singur, în prezent, la vârsta de şapte ani, ursul a devenit un specimen unic, iar experţii chinezi doresc să-i găsească o parteneră. Analizând modul în care se va dezolta puiul acestora, experţii vor putea afla cum a devenit acest urs panda maro.

În prezent, Quizai se bucură de viaţă în Valea Urşilor Panda, iar momentele în care ceilalţi urşi îi furau mâncarea sunt trecute. Ursul are un îngrijitor personal care are grijă de el şi îi plănuieşte orarul de masă.

Îngrijitorul se trezeşte la 6 dimineaţa în fiecare zi şi adoarme la miezul nopţii, pentru a fi sigur că Qizai are stomacul plin şi este în siguranţă.

,,Celebritatea'' cântăreşte aproape 100 de kilograme şi consumă zilnic aproximativ 20 de kilograme de bambus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici