Situaţie inedită la tribunal. Ed Sheeran a cântat în instanţă „Shape of You”, la procesul privind drepturile de autor

Cântăreţul şi compozitorul britanic Ed Sheeran a fredonat şi a cântat marţi la tribunal, în timp ce a depus mărturie în cadrul unui proces privind drepturile de autor pentru mega hitul său din 2017 „Shape Of You”, relatează Reuters.

952 afișări
Imaginea articolului Situaţie inedită la tribunal. Ed Sheeran a cântat în instanţă „Shape of You”, la procesul privind drepturile de autor

Artistul aflat în fruntea topurilor se află într-o bătălie juridică cu artistul Sami Chokri, care cântă sub numele de Sami Switch, şi cu producătorul muzical Ross O'Donoghue, care susţin că "Shape of You" preia "anumite linii şi fraze" din piesa lor din 2015 "Oh Why".

Chokri şi O'Donoghue spun că referenul „Oh I” din „Shape Of You” este asemănător cu „Oh Why” din cântecul lor şi că este "extrem de probabil" ca Sheeran să le fi ascultat anterior piesa. Sheeran şi co-autorii săi au negat acest lucru.

În cea de-a doua zi de audiere a lui Chokri şi al avocatului lui O'Donoghue, Andrew Sutcliffe, Sheeran a cântat în mod repetat porţiunea "Oh I". De asemenea, el a cântat versuri din melodii, inclusiv "Feeling Good" a Ninei Simone, în aceeaşi tonalitate, pentru a arăta cum melodiile pot suna similar.

Întrebat de mai multe ori despre asemănările dintre piesele "Oh Why" şi "Oh I", Sheeran a declarat în repetate rânduri la Înalta Curte din Londra: "Ambele sunt scale pentatonice şi ambele folosesc vocale".

Sheeran a fost întrebat, de asemenea, despre gusturile sale muzicale, despre care a spus că sunt variate, dar că îi plac în mod special grime şi rap-ul britanic. El a spus că nu urmărea în mod activ scena muzicală din Marea Britanie în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici