Slujbă specială de înmormântare pentru Mădălina Manole, scurtă şi în afara bisericii

Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat, în cazul înmormântării Mădălinei Manole, doar oficierea slujbei speciale de înmormântare pentru cei care se sinucid, astfel că aceasta va fi făcută pe scurt, de un singur preot, în exteriorul biserii, informează Patriarhia Română.

414 afișări
Imaginea articolului Slujbă specială de înmormântare pentru Mădălina Manole, scurtă şi în afara bisericii

Slujbă specială de înmormântare pentru Mădălina Manole, scurtă şi în afara bisericii (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, soţul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucureştilor aprobă doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt, de un singur preot, în afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ploieşti", precizează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat de presă remis, joi.

Trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole va fi transportat vineri, în jurul orei 9.00, de la Bucureşti la Ploieşti, înmormântarea urmând să aibă loc la cimitirul Bolovani din localitate, începând cu ora 13.00.

Totodată, trupul neînsufleţit al artistei a fost depus joi la Sala Radio din Capitală.

Mădălina Manole s-a sinucis miercuri dimineaţă, medicii-legişti ai Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" stabilind că a băut peste 300 de mililitri de furadan, un pesticid extrem de toxic.

Legiştii nu au stabilit încă dacă substanţa toxică a fost diluată înainte de a fi băută sau dacă a fost combinată cu alte substanţe.

Legiştii vor mai face şi o analiză toxicologică amănunţită pentru a identifica substanţa din sângele vedetei, să vadă dacă pe lângă Furadan artista a mai luat şi alte substanţe toxice sau medicamente.

Cântăreaţa Mădălina Manole a fost găsită moartă de soţul ei, miercuri dimineaţă, în locuinţa lor din localitatea Otopeni.

Mădălina Manole s-a sinucis în ziua în care împlinea 43 de ani, ea fiind căsătorită şi având un băieţel de un an şi-o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici