Sorin Dănescu a părăsit formaţia Viţa de Vie: Am încercat să impun o nouă organizare a formaţiei

Clăparul şi cofondatorul trupei Viţa de Vie Sorin Dănescu, care a părăsit de sâmbătă formaţia, a declarat pentru MEDIAFAX că motivul a fost acela că a încercat să impună o nouă organizare a formaţiei, sub formă de contract, şi a fost refuzat de colegi.

2355 afișări
Imaginea articolului Sorin Dănescu a părăsit formaţia Viţa de Vie: Am încercat să impun o nouă organizare a formaţiei

Sorin Dănescu a părăsit formaţia Viţa de Vie (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Mi s-a părut întotdeauna nefiresc să existe o ierarhie în formaţie când vine vorba de asumarea lucrurilor care sunt de făcut şi alta când vine vorba de asumarea meritelor. Şi acest contract trebuia să schimbe asta", a declarat Dănescu.

El a precizat că în urmă cu o săptămână şi-a anunţat colegii că urma să le prezinte un contract sub rezerva semnării căruia va rămâne sau nu în trupă. Dănescu a mai declarat că "Viţa de Vie nu mai este de mult o joacă de adolescenţi" şi că actul respectiv era "ceea ce se numeşte în general în business un contract multi-părţi care se substituie unui regulament de funcţionare". "Poate era cam drastic, nu ştiu (...) Clauzele vreau să rămână absolut secrete", a declarat Dănescu, adăugând că nu doreşte să facă publice nici discuţiile din formaţie. El a menţionat totuşi că una din propuneri era ca el să fie administratorul trupei, iar Adrian Despot - viceadministrator al formaţiei.

Sorin Dănescu a mai spus că pleacă din formaţie alături de managerul său, Simina Şerbănescu, şi că va continua să facă muzică, neştiind deocamdată în ce formulă.

"Am înfiinţat şi am condus Viţa de Vie timp de 16 ani. Era lucrul meu", a mai declarat Dănescu, adăugând că le urează succes actualilor membri ai formaţiei.

"Începând de sâmbătă, 7 aprilie, toate legăturile dintre mine şi grupul Viţa de Vie vor înceta. Vă mulţumesc şi vă rog să susţineţi Viţa de Vie în continuare, aşa cum aţi făcut-o şi până acum", scria Dănescu într-o postare pe contul său de Facebook, pe 4 aprilie.

Sâmbătă seară, pe pagina de Facebook a trupei Viţa de Vie a fost postat următorul mesaj: "Ieri seară (vineri n.r.) am cântat în Constanţa, în proaspătul club Goblin. Au încăput cu greu 600 de oameni acolo şi a fost un concert emoţionant şi intens, pentru ambele tabere. Pentru noi a fost şi un prilej trist, pentru că a fost ultimul concert al lui Sorin alături de Viţa de Vie. După 15 ani în care am fost împreună la bine şi la rău, Sorin a ales să se retragă. Decizia îi aparţine în întregime iar noi trebuie să o respectăm. (...) Am strâns rândurile, am rămas 4 prieteni implicaţi 100% în acest proiect şi vom merge mai departe, aşa cum am făcut-o de fiecare dată până acum în momentele grele (...)".

În privinţa motivelor care l-au determinat să ia această decizie, Dănescu a mai postat, tot pe 4 aprilie, următorul mesaj: "Ştiu că foarte multă lume se întreabă cum este posibil să părăsesc formaţia pe care am înfiinţat-o şi condus-o timp de 16 ani, dar acest lucru nu se va afla niciodată...".

Muzicianul a revenit în ziua următoare, joi, cu o altă postare: "În 1000 de ani nu aş fi crezut că foştii mei colegi de trupă vor şterge comment-urile despre plecarea mea de pe pagină de facebook VdV. În 1000 de ani nu aş fi crezut că foştii mei colegi de trupă o vor suna pe asistent managera mea (Simina Şerbănescu n.r.) alături de care am lucrat 2 ani, şi pe care au încercat să o dea afară în repetate rânduri, ba, la un moment dat, aproape au reuşit (vă amintiţi anunţurile de angajare din ianuarie?). De această dată cu rugămintea de a rămâne să lucreze la formaţie, pentru că în 2 ani a învăţat destul de multe şi au nevoie de ea. Şi asta în ciuda faptului că ea îşi exprimase poziţia foarte clar : «Sorin, dacă tu îţi deschizi instalaţie de bungee jumping în Herăstrău, eu vin acolo şi tai bilete!». Ruşine, Dinu Patriciu, şi mulţumesc, Simina, pentru 2 lucruri care nu mai înseamnă nimic în VdV - Loialitate şi Prietenie!".

Sorin Dănescu a mai scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook şi că va face în continuare muzică. "Azi a fost prima zi dupa 16 ani în care nu m-am trezit întrebându-mă «ce pot face pentru Viţa de Vie azi?». De azi trebuie sa fac ceva pentru mine. Ce pot face? E simplu. Muzică. Muzica şi versurile pe care le-am făcut timp de 16 ani dăinuie, prin perpetuarea existentei VdV, le veţi auzi însă fără să mă vedeţi pe mine pe scenă. Noua mea muzică însă o veţi auzi curând", scrie Dănescu.

Pe 20 martie, trupa Viţa de Vie a sărbătorit 15 ani de activitate pe scena Operei Naţionale Bucureşti, cu un concert acustic care a fost sold out.

Trupa de rock alternativ Viţa de Vie a fost fondată în 1996 de Sorin Dănescu şi Sorin "Pupe" Tănase. Din formaţie mai fac parte Adrian Despot, Cezar Popescu şi Adrian Ciuplea. Viţa de Vie este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din România, cu albume precum "Fenomental" şi Exxtra" şi hituri precum "Basul şi cu toba mare", "Liber" şi "Visare". Primul lor album, "Rahova", a fost lansat în 1997, iar cel mai recent - "Fetish", pe 18 martie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici