Sprite se reinventează. Băutura nu va mai fi comercializată în sticla verde

  • Sprite îşi retrage sticlele verzi din plastic după mai bine de 60 de ani.
  • Coca-Cola a anunţat miercuri că va schimba ambalajul din plastic verde în plastic transparent începând cu 1 august, ca parte a unor eforturi mai ample de a deveni mai responsabilă faţă de mediu.
2062 afișări
Imaginea articolului Sprite se reinventează. Băutura nu va mai fi comercializată în sticla verde

Sursa foto: Twitter

Plasticul actual al Sprite conţine polietilen tereftalat verde (PET), un aditiv care nu poate fi reciclat în sticle noi, o iniţiativă cheie pentru companie, care încearcă să reducă deşeurile de plastic.
 
Scoaterea culorilor din sticle îmbunătăţeşte calitatea materialului reciclat", a declarat Julian Ochoa, directorul executiv al R3CYCLE, un grup de plastic care ajută Coca-Cola să îşi îmbunătăţească reciclarea. „Atunci când sunt reciclate, sticlele Sprite din PET transparent pot fi refăcute în sticle, ajutând la impulsionarea unei economii circulare pentru plastic”.
 
Clienţii vor observa, de asemenea, un logo şi un design reînnoit al ambalajului de pe sticlele Sprite, care urmăreşte să ofere un "aspect şi o voce mai consistentă în întreaga lume", a declarat compania. Binecunoscuta nuanţă verde va fi folosită în continuare pe etichetele Sprite.
 
Alte băuturi care folosesc sticle verzi din portofoliul Coca-Cola, inclusiv Fresca, Seagram's şi Mello Yello, vor fi, de asemenea, înlocuite cu recipiente transparente în lunile următoare, potrivit CNN.
 
Coca-Cola a raportat marţi un profit peste aşteptări pentru al doilea trimestru, invocând o cerere puternică, şi şi-a majorat prognoza de venituri pentru întregul an.
 
Gigantul băuturilor a fost adesea criticat pentru că a contribuit la deşeurile de plastic dăunătoare mediului. În 2020, compania a fost desemnată drept poluatorul de plastic nr. 1 din lume de către firma de mediu Break Free From Plastic. Logo-urile şi mărcile sale au fost găsite pe 13.834 de bucăţi de plastic aruncate în 51 de ţări, adesea în spaţii publice, cum ar fi parcurile şi plajele.
 
În 2018, Coca-Cola a anunţat iniţiativa "O lume fără deşeuri", cu scopul final de a colecta şi recicla o sticlă sau o cutie pentru fiecare sticlă sau cutie pe care o vinde până în 2030. O parte a acestei iniţiative a inclus lansarea anul trecut a unei noi sticle de 375 ml, care este fabricată din material plastic 100% reciclat.
 
De asemenea, compania a anunţat miercuri că majoritatea sticlelor Dasani din SUA şi Canada vor fi acum vândute din plastic 100% reciclat. Coca-Cola a declarat că se estimează că această inovaţie va reduce aproximativ 20 de milioane de kilograme de noi deşeuri de plastic faţă de 2019.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici