Stalin, pe locul trei în topul celor mai importante personalităţi din istoria Rusiei

Fostul dictator sovietic Iosif Stalin s-a clasat pe locul trei în preferinţele ruşilor, într-un concurs realizat de postul de televiziune Rosia, pentru idenficarea celei mai importante personalităţi din istoria Rusiei, relatează BBC News Online.

556 afișări
Imaginea articolului Stalin, pe locul trei în topul celor mai importante personalităţi din istoria Rusiei

Stalin, pe locul trei în topul celor mai importante personalităţi din istoria Rusiei

Potrivit sondajului, Stalin s-a clasat pe locul al treilea, în pofida faptului că este vinovat de moartea a milioane de persoane care au fost trimise în gulaguri sau care au fost exterminate.

 

Prinţul Aleksandr Nevski a respins în secolul al XIII-lea invaziile suedeze şi germane pentru a menţine Rusia unită şi a adoptat o atitudine conciliantă faţă de căpăteniile mongole pentru a consolida graniţa estică a ţării. El a fost canonizat în secolul al XVI-lea de Biserica Ortodoxă rusă.

Pe locul al doilea s-a clasat premierul reformist Piotr Stolîpin care a fost asasinat în 1911. Stolîpin a rămas în amintirea ruşilor pentru încercarea sa de a moderniza agricultura şi de a înăbuşi revoluţionarii de stânga în calitate de premier în timpul ţarului Nicolae al II-lea.

Peste 50 de milioane de persoane au votat prin telefon, Internet sau prin mesaje telefonice în cadrul sondajului realizat de postul de televiziune Rosia.

Procesul de votare a durat şase luni, fiind nominalizate peste 500 de personalităţi, numărul acestora reducându-se, în cele din urmă, la 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici