"Stăpânul Inelelor", cea mai bună adaptare cinematografică a unei cărţi pentru copii

Trilogia "Stăpânul Inelelor", bazată pe seria de romane cu acelaşi titlu scrisă de J. R. R. Tolkien, a fost desemnată cea mai bună adaptare cinematografică din literatura pentru copii, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de un site de internet destinat cinefililor, informează rtp.pt.

14 afișări
Imaginea articolului "Stăpânul Inelelor", cea mai bună adaptare cinematografică a unei cărţi pentru copii

"Stăpânul Inelelor", cea mai bună adaptare cinematografică a unei cărţi pentru copii

Potrivit rezultatelor sondajului realizat de site-ul de internet lovefilm.com, pe locul al doilea în top s-a situat seria "Harry Potter", bazată pe romanele scriitoarei britanice J. K. Rowling.

Pe locul al treilea s-a situat  "Charlie şi Fabrica de ciocolată", adaptarea romanului scris de Roald Dahl, în timp ce pe locul al patrulea s-a plasat filmul "Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul", bazat pe un roman scris de C. S. Lewis.

Filmul "Vrăjitorul din Oz", adaptare a romanului scris de Frank Baum, un clasic în literatura destinată copiilor, s-a situat pe locul al cincilea, fiind urmat în top de "Mary Poppins", de Pamela Travers, şi de "Trenul salvator", un film adaptat după romanul lui Edith Nesbit, "The Railway Children".

Pe poziţia a opta s-a situat "Omul de zăpadă", o adaptare a bestseller-ului scris de Raymond Briggs.

Topul zece al celor mai bune adaptări cinematografice ale unor cărţi pentru copii este completat de "Matilde", de Roald Dahl, şi de "Alice în ţara minunilor", un alt roman clasic, scris de Lewis Carroll.

Şeful site-ului lovefilm, Fliss White, a declarat că este dificil de recreat magia din literatura destinată copiilor, dar se pare că aceste adaptări au reuşit acest lucru.

La sondajul realizat de Lovefilm.com au participat 1.000 de cinefili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici