Studiu italian: consumul de paste îi face pe oameni mai fericiţi

Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiţi atunci când mănâncă paste.

267 afișări
Imaginea articolului Studiu italian: consumul de paste îi face pe oameni mai fericiţi

Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi şi Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat ştiinţific mecanismele emoţionale şi neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.

Folosind metode neuro-ştiinţifice şi de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacţiile emoţionale la 40 de subiecţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, fără alergii alimentare.

Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanşează o stare emoţional-cognitivă pozitivă puternică şi de durată, comparabilă sau chiar depăşind bucuria indusă de activităţile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.

Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele şi fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta şi a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri şi emoţii.

Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtăşirea în familie şi prietenia. Aproximativ 40% dintre participanţi au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenţi au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiţi.

Aceste descoperiri subliniază legătura emoţională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoţional, literatura ştiinţifică susţine impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenţei triptofanului şi vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici