Şuie Paparude: Poţi să fumezi iarbă. Nu-i suficient ca să înţelegi muzica noastră

"Iarba" o poţi asimila cu alcoolul. Problemele intervin când apar "dependenţa şi alte chimicale, droguri mai tari decât E-urile din alimentaţie sau din eşapamente", spun băieţii de la Şuie Paparude într-un interviu pentru gândul.

190 afișări
Imaginea articolului Şuie Paparude: Poţi să fumezi iarbă. Nu-i suficient ca să înţelegi muzica noastră

Şuie Paparude: Poţi să fumezi iarbă. Nu-i suficient ca să înţelegi muzica noastră (Imagine: www.gandul.info)

Să fumezi iarbă sau să nu fumezi, să bei sau să nu bei - e decizia ta. "E ceva personal, ce nu poate fi generalizat", explică pentru gândul Mihai Câmpineanu, alias Michi de la Şuie Paparude. Artistul spune că există o asociere între droguri şi muzica electronică, dar "nu este o condiţie necesară şi suficientă ca să poţi să înţelegi muzica respectivă". Cu Mihai Dobre (Hauteculture) şi Alexe Marius Andrei (Bean) alături, pe o canapea neagră din piele, băieţii de la Şuie au vorbit despre iarbă şi mici, despre concertele anului în România şi despre cel mai recent album al lor, "E suflet în aparat", care poate fi cumpărat din magazine sau descărcat gratuit de pe internet, accesând site-ul Şuie Paparude.

Mihai Câmpineanu taie semnul egal dintre muzică şi droguri, fie ele uşoare, explicând că a fuma iarbă nu echivalează cu înţelegerea muzicii pe care o asculţi, ci că reprezintă "o alegere personală": "Muzica însăşi pentru unii este suficientă şi asocierea dintre droguri şi muzica electronică, după părerea mea, există, dar nu este o condiţie necesară şi suficientă ca să poţi să înţelegi muzica respectivă. Exact ca şi când fumezi sau nu fumezi, bei sau nu bei. E decizia ta". Că asocierea nu-i corectă, susţine şi Mihai Dobre. "Nu poţi să faci departajarea aşa. E ca şi cum ai spune că muzica asta se adresează celor cu orientări sexuale diferite.

Citeşte mai multe despre Şuie Paparude şi muzica lor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici