Tablou sau model pictat? Ce tehnică inedită foloseşte o artistă din Marea Britanie pentru operele ei de artă - FOTO

Artista Alexa Meade are o tehnică neobişnuită de a-şi realiza operele de artă: pictatul pe modele umane, în loc de pânză. Aceasta pictează şi decorul, apoi fotografiază întregul ansamblu.

2811 afișări
Imaginea articolului Tablou sau model pictat? Ce tehnică inedită foloseşte o artistă din Marea Britanie pentru operele ei de artă - FOTO

Tablou sau model pictat? Ce tehnică inedită foloseşte o artistă din Marea Britanie pentru operele ei de artă (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Metoda creează o iluzie optică, imaginea bidimensională având un efect 3D, relatează dailymail.co.uk.

Alexa Meade a lucrat şi la campania preşedintelui Barrack Obama şi spune că timpul petrecut în preajma politicienilor i-a indus fascinaţia faţă de a altera percepţia unei imagini:

"Mi-am petrecut anii de formare în lumea politicienilor şi a PR-ului şi astfel am devenit fascinată de posibilităţile de a face mici modificări care alterează profund percepţia. Ceea ce ajungea la public într-o ultimă fază era o interpretare personală a unei imagini deja fabricate."

Lucrările lui Meade sunt asemănătoare celor ale lui Boo Ritson, care s-a ocupat de partea vizuală a celui de-al doilea album al formaţiei The Maccabees.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici