Ţara în care un politician propune o lege prin care să fie INTERZISĂ vânzarea de ţigări pentru persoanele sub 100 de ani

Un parlamentar din Hawaii a propus schimbarea legislaţiei cu privire la vânzarea de ţigări. Noua lege ar interzice cumpărarea acestora de către persoanele cu vârsta mai mică de 100 de ani, relatează Fox News.

1145 afișări
Imaginea articolului Ţara în care un politician propune o lege prin care să fie INTERZISĂ vânzarea de ţigări pentru persoanele sub 100 de ani

Un politician din Hawaii propune o lege prin care vânzarea de ţigări persoanelor sub 100 de ani ar fi interzisă

Richard Creagan propune schimbarea vârstei minime, care la acest moment este de 21 de ani, în mai multe etape. În 2020, vârsta ar ajunge la 30 de ani, iar până în 2024 la 100 de ani. Dacă legislaţia va fi aprobată, restricţiile vor fi aplicate pentru ţigări, dar nu şi pentru cele electronice, pentru trabucuri şi tutun de mestecat.

„Statul are obligaţia de a proteja starea de sănătate a publicului”, a declarat Creagan pentru Hawaii Tribune Herald. „Fumatul este mai letal şi mai periculos decât orice alt medicament. În opinia mea, această legislaţie i-ar putea elibera pe cei care suferă de această dependenţă oribilă”, a continuat Creagan.

„Noi, ca şi politicieni, avem datoria de a salva vieţile oamenilor. Dacă nu interzicem ţigările, contribuim la decesele cetăţenilor”, a adăugat Creagan.

În Hawaii, există deja legi stricte cu privire la industria ţigărilor. Este singurul stat american în care vârsta minimă este de 21 de ani, în timp ce alte state au limita de 18 ani.

Creagan nu este singurul politician care doreşte înăsprirea legislaţiei. Senatorul Dru Kanuha a propus o creştere a taxei pe ţigări, în iulie 2018. Legea presupunea ca profitul de pe urma taxei să fie folosit în programe medicale de cercetare, potrivit The Tribune Herald.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici