Ţările la limita sărăciei, sursă de inspiraţie pentru obiecte scumpe de colecţie

Când vorbim despre produse de lux şi despre câţi bani costă o geantă, o pereche de pantofi sau o bijuterie de firmă, gândul ne duce la tehnologie de ultimă generaţie şi la fabrici în ţări bogate. Nu este întotdeauna aşa. Artiştii îşi găsesc inspiraţia în cele mai ciudate locuri, iar ţările mai slab dezvoltate, ale căror tradiţii nu au fost distruse de industrializare, pot deveni sursa unora dintre cele mai frumoase, mai deosebite, dar şi cele mai scumpe creaţii ale designerilor.

192 afișări
Imaginea articolului Ţările la limita sărăciei, sursă de inspiraţie pentru obiecte scumpe de colecţie

Ţările la limita sărăciei, sursă de inspiraţie pentru obiecte scumpe de colecţie (Imagine: www.incont.ro)

Financial Times prezintă exemplul a trei designeri care s-au inspirat din vechile tradiţii ale unor ţări mai puţin dezvoltate.

Vechile obiceiuri ale locuitorilor din Laos de a ţese firul de mătase la război l-au inspirat pe un nativ să creeze un material inedit pentru confecţionarea genţilor.

Tradiţia în fabricarea bijuteriilor, dar şi resursele bogate de pietre preţioase din Afganistan au inspirat-o pe Pippa Small să creeze propriile colecţii, pe care le vinde cu mii de lire sterline.

Citeşte mai multe despre creaţiile inspirate din tradiţiile ţărilor sărace pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici