Teoria Fericirii: un bilet scris de Albert Einstein a fost vândut la licitaţie cu peste un milion de dolari

  • Einstein a fost guvernatorul Universităţii Ebraice din Ierusalim
  • Einstein a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921
  • Al doilea bilet al lui Einstein ’’unde există voinţă, există o cale’’ s-a vândut cu 240.000 de dolari
14163 afișări
Imaginea articolului Teoria Fericirii: un bilet scris de Albert Einstein a fost vândut la licitaţie cu peste un milion de dolari

Sursa foto: profimedia

Ce însemnă fericirea şi care este preţul ei?

Asta a fost întrebat şi Albert Eistein în 1922 de câtre un curier din Tokyo care îi aducea un mesaj important. Eistein, în loc de bacşis i-a scris în germană, pe o hârtie a hotelului Imperial, cuvintele care mai târziu s-au transformat în Formula Fericirii. Biletul spune că „o viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o căutare a succesului legată de nelinişte constantă”.

Einstein care abia aflase că a câştigat premiul Nobel i-a spus curierului că dacă are noroc, biletele vor deveni mult mai valoroase decât un bacşiş.

Biletele s-au valorificat 95 de ani mai târziu, în 2017. Biletul autentificat s-a vândut la licitaţie în Ierusalim, cu suma colosală de 1,56 milioane de dolari.

Licitaţia câştigătoare pentru bilet a depăşit cu mult estimarea dinaintea licitaţiei, cuprinsă între 5.000 şi 8.000 de dolari. Preţul fericirii a fost platit de un cumpărător european care a dorit să rămână anonim.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici