The Sun îşi cere scuze pentru editorialul lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle

Ziarul The Sun a transmis că regretă publicarea articolului lui Jeremy Clarkson despre ducesa de Sussex, după ce acesta a scris că „visează la ziua în care va fi obligată să defileze goală pe străzile fiecărui oraş din Marea Britanie, în timp ce mulţimea va scanda „Ruşine!” şi va arunca excremente”.

1243 afișări
Imaginea articolului The Sun îşi cere scuze pentru editorialul lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle

Comentariile lui Jeremy Clarkson au stârnit o reacţie uriaşă, fiica lui Clarkson, Emily, precum şi multe alte persoane, exprimându-se împotriva lui.

Rubrica a devenit cea mai reclamată din toate timpurile, Organizaţia Independentă pentru Standardele Presei primind peste 20.800 de plângeri până marţi, la ora 17.00.

De atunci, articolul a fost eliminat de pe site-ul The Sun, la cererea lui Clarkson.

Cotidianul a precizat într-o declaraţie: „În ediţia de sâmbăta trecută a ziarului Sun, Jeremy Clarkson a scris un articol de comentarii despre ducesa de Sussex. Acesta a provocat un răspuns puternic şi a dus la un număr mare de plângeri la IPSO, autoritatea independentă de reglementare a presei. Într-un tweet de la începutul acestei săptămâni, Jeremy a declarat că a făcut o „referire stângace la o scenă din Game of Thrones”, care „a căzut prost la foarte mulţi oameni” şi că este „îngrozit că a provocat atâta durere”. A mai spus că va fi mai atent pe viitor. Opiniile cronicarilor sunt ale lor, dar, în calitate de editor, ne dăm seama că, odată cu libera exprimare, vine şi responsabilitatea. Noi, cei de la The Sun, regretăm publicarea acestui articol şi ne pare sincer rău. Articolul a fost eliminat de pe site-ul şi din arhivele noastre. The Sun are o istorie mândră de campanii, de la Help for Heroes la Jabs Army şi Who Cares Wins, iar în cei peste 50 de ani de lucru în parteneriat cu organizaţii de caritate, campaniile noastre au contribuit la schimbarea în bine a Marii Britanii. Lucrând cu cititorii noştri, The Sun a contribuit la apariţia unei noi legislaţii privind abuzul domestic, a oferit paturi în refugii, a eliminat lacunele dăunătoare din lege şi a împuternicit supravieţuitorii abuzurilor să iasă în faţă şi să caute ajutor. Vom continua să milităm pentru cauze bune în numele cititorilor noştri şi în 2023”, a transmis The Sun, citat de Sky News.

Editorialul în care Clarkson a spus că o „urăşte” pe Meghan a venit pe fondul mult aşteptatei serii de documentare Netflix a cuplului regal.

Soţii Sussex s-au destăinuit despre experienţele lor în „instituţie” şi despre dificultăţile cu care s-au confruntat din cauza acoperirii mediatice negative.

Clarkson şi-a folosit apoi rubrica pentru a-şi descrie frustrarea faţă de ducesă.

Peste 60 de parlamentari i-au scris editorului ziarului, condamnând articolul „în termenii cei mai fermi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici