Tim Roth îl va interpreta pe Sepp Blatter într-un film despre FIFA

Actorul britanic Tim Roth va interpreta rolul preşedintelui FIFA, Sepp Blatter, într-un film dedicat acestui organism care guvernează universul fotbalului mondial.

90 afișări
Imaginea articolului Tim Roth îl va interpreta pe Sepp Blatter într-un film despre FIFA

Sepp Blatter (Imagine: Cătălin Abagiu / Mediafax Foto)

În acest film, al cărui titlu provizoriu este "F2014", va juca şi actorul francez Gérard Depardieu, care îl va întruchipa pe marele ecran pe Jules Rimet, unul dintre fondatorii FIFA şi cel mai longeviv preşedinte al acestei organizaţii, informează bbc.co.uk.

Într-o înregistrare video postată pe site-ul FIFA, Sepp Blatter, în vârstă de 77 de ani, a spus că distribuirea lui Tim Roth în rolul său este "o alegere foarte bună" şi că ei au "calităţi comune". În aceeaşi înregistrare, Blatter spune că s-a întâlnit pentru prima dată cu Tim Roth la Zurich şi că discuţia lor a fost foarte interesantă.

Filmul va fi lansat în 2014, pentru a coincide cu cea de-a 110-a aniversare a FIFA şi cu Cupa Mondială la fotbal, găzduită de Brazilia.

Filmările vor avea loc în Franţa, Brazilia şi Azerbaidjan.

Lungmetrajul, regizat de Frédéric Auburtin, va fi produs de companiile franceze Leuviah şi Thelma Films.

Sepp Blatter se află la conducerea FIFA din 1998 şi a generat multe controverse, inclusiv acuzaţia de corupţie.

În 2004, oficialul elveţian a fost criticat după ce a sugerat că jucătoarele din echipele de fotbal feminin ar trebui să poarte pantaloni mai strâmţi şi tricouri mai decoltate, pentru a atrage mai mulţi fani de sex masculin pe stadioane, iar în 2011 a insistat asupra faptului că nu există rasism în fotbal şi că orice incident de această natură ar trebui soluţionat printr-o simplă strângere de mână.

El s-a aflat, totodată, în centrul mai multor acuzaţii de corupţie, după ce Qatarul a câştigat dreptul de a organiza în 2022 Cupa Mondială, şi a fost criticat pentru faptul că fanii homosexuali ai fotbalului nu ar trebui să facă sex în perioada în care se vor afla în Qatar, o ţară în care homosexualitatea este considerată o "ilegalitate".

Ulterior, Sepp Blatter şi-a prezentat scuze publice pentru această afirmaţie.

Tim Roth, în vârstă de 52 de ani, va putea fi văzut pe marile ecrane în rolul prinţului Rainier de Monaco, în filmul "Grace of Monaco", în care joacă şi Nicole Kidman.

Tim Roth, care a strălucit în filmele "Reservoir Dogs" şi "Pulp Fiction" de Quentin Tarantino, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru prestaţia sa din pelicula "Rob Roy" (1995). Starul britanic s-a remarcat şi în filmele "Lumea nouă/ The New World" de Terrence Malick, "Planeta maimuţelor/ Planet of the Apes" de Tim Burton, "Jocuri stranii/ Funny Games" de Michael Haneke şi "Toţi spun: Te iubesc!/ Everyone Says I Love You" de Woody Allen. Actorul britanic a încheiat de curând filmările pentru "Mobius", un lungmetraj regizat de Eric Rochant în care joacă şi Jean Dujardin.

Din 2009, Tim Roth deţine rolul principal în serialul american de succes "Lie to Me".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici