Titlul viitorului album Red Hot Chili Peppers, inspirat de halucinaţiile cauzate de droguri

Anthony Kiedis, solistul trupei Red Hot Chili Peppers, a declarat că noul album al grupului este aproape finalizat, iar titlul acestui material discografic a fost inspirat de halucinaţiile unui bun prieten al său, după ce acesta consumase droguri, informează nme.com.

83 afișări
Imaginea articolului Titlul viitorului album Red Hot Chili Peppers, inspirat de halucinaţiile cauzate de droguri

Titlul viitorului album Red Hot Chili Peppers, inspirat de halucinaţiile cauzate de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anthony Kiedis a declarat că noul album al trupei se va numi "Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head", un titlu inspirat de halucinaţiile unui bun prieten al său, după ce acesta consumase droguri.

"Tocmai îşi revenise dintr-una dintre legendarele lui halucinaţii cauzate de LSD şi ne-a spus că a visat că a susţinut un concert sold-out în faţa planetelor şi a sateliţilor acestora, iar cel mai mare hit al său era, ei bine, cântecul cu acel titlu", a declarat Kiedis.

Solistul american a precizat, totodată, că el este foarte ataşat de acest titlu, însă colegii săi din trupă ar putea lua decizia să îl schimbe.

"Ni s-a părut atât de amuzant, încât i-am spus încă de atunci că vrem acel titlu pentru albumul nostru", a adăugat Kiedis.

După albumul "Stadium Arcadium", lansat în 2006, stilul adoptat de Red Hot Chili Peppers a urmat "o cu totul altă dinamică", după plecarea din trupă a chitaristului John Frusciante. Între timp, basistul Flea a urmat un curs muzical şi a învăţat să cânte la pian.

"În trecut, sesiunile noastre de înregistrări erau când mai bune, când mai proaste. Pe acest disc, însă, un număr destul de mare de piese au fost gândite şi planificate, într-o manieră la care nu am apelat niciodată în trecut. În plus, cu ajutorul noilor cunoştinţe ale lui Flea din domeniul teoriei muzicale, am reuşit să explorăm procesul de compunere şi înregistrare a pieselor noastre cu o precizie mult mai mare", a adăugat Anthony Kiedis.

Basistul Flea şi Josh Klinghoffer, înlocuitorul lui Frusciante, au vizitat Africa pentru a se inspira pentru acest album.

Rockerii americani încă nu au anunţat data la care va fi lansat noul material discografic.

Red Hot Chili Peppers este o formaţie rock americană înfiinţată la Los Angeles, în 1983. În cea mai mare parte a carierei, grupul a fost alcătuit din solistul Anthony Kiedis, chitaristul John Frusciante, basistul Michael "Flea" Balzary şi toboşarul Chad Smith. Însă John Frusciante a părăsit trupa californiană, cu multă discreţie, în 2009, el fiind înlocuit cu Josh Klinghoffer. Acesta a cântat împreună cu Red Hot Chili Peppers în concertele susţinute de trupă în 2007.

Trupa Red Hot Chili Peppers a câştigat şapte premii Grammy şi a vândut peste 50 de milioane de albume în lumea întreagă, având şapte piese în Top 40 al Billboard Hot 100, din care trei au intrat în Top 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici