FOTO: Tokio a instalat primele toalete publice transparente în parcuri. Iată motivul designului...inedit

  • Tokio a amplasat toalete publice transparente în parcuri
  • Acestea devin opace când cineva le foloseşte
  • Pentru că sunt transparente, oamenii pot vedea din exterior dacă toaletele sunt curate sau dacă cineva se ascunde în ele, au spus realizatorii proiectului
6746 afișări
Imaginea articolului FOTO: Tokio a instalat primele toalete publice transparente în parcuri. Iată motivul designului...inedit

Sursa FOTO: Profimedia

Autorităţile locale din Tokio au amplasat primele toalete publice transparente în parcurile din oraş, relatează The Guardian. Deşi la prima vedere pot fi considerate bizare, acestea sunt perfect utilizabile pentru că devin opace când cineva se află în interior, ele fiind realizate din plăci colorate de "sticlă inteligentă".

Toaletele transparente realizate de arhitectul Shiheru Ban, câştigător al premiului Pritzker, le oferă posibilitatea celor care vor să le folosească să le inspecteze din afară pentru a vedea dacă sunt curate sau dacă cineva se ascunde în interior.

"Există două probleme când vine vorba de toaletele publice, mai ales acelea din parcuri: dacă sunt curate şi dacă cineva se ascunde în secret în interior", se arată în comunicatul de presă al Fundaţiei Nippon, care desfăşoară programul Tokyo Toilet Project.

Cu ajutorul noii tehnologii, cuburile de sticlă transparente devin opace când sunt folosite, iar noaptea acestea sunt luminate în diverse culorii, fiind astfel elemente de design ale parcului, au mai spus realizatorii proiectului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toalete publice transparente în parcurile din Tokyo. Autorităţile locale din Tokyo au amplasat primele toalete publice transparente în parcurile din oraş. Deşi la prima vedere pot fi considerate bizare, acestea sunt perfect utilizabile pentru că devin opace când cineva se află în interior, ele fiind realizate din plăci colorate de "sticlă inteligentă". Toaletele transparente realizate de arhitectul Shiheru Ban, câştigător al premiului Pritzker, le oferă posibilitatea celor care vor să le folosească să le inspecteze din afară pentru a vedea dacă sunt curate sau dacă cineva se ascunde în interior. 📸 Sursa foto: Profimedia #tokyo #japonia #toaletepublice #publictoilet #architecture #park #news #mediafax

O postare distribuită de Mediafax.ro (@mediafax_ro) pe

Aug 19, 2020 la 2:59 PDT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici