Tom Hardy îl va juca pe Al Capone, cel mai mare mafiot al tuturor timpurilor. Povestea gangsterului

Actorul american Tom Hardy va juca rolul celui mai mare gangster al tuturor timpurilor, Al Capone, simbolul spălării banilor şi al afacerilor murdare în Statele Unite, în filmul "Fonzo", ce va fi scris şi regizat de Josh Trank, relatează The Hollywood Reporter.

1219 afișări
Imaginea articolului Tom Hardy îl va juca pe Al Capone, cel mai mare mafiot al tuturor timpurilor. Povestea gangsterului

Tom Hardy îl va juca pe Al Capone, cel mai mare mafiot al tuturor timpurilor. Povestea gangsterului

Tom Hardy, care a fost nominalizat la Premiile Oscar, va juca rolul lui Al Capone în Fonzo, viitorul proiect al scenaristului şi regizorului Josh Trank, faimos pentru lungmetrajele "Chronicle" şi "Fantastic Four".

Filmul se va concentra în jurul poveştii lui Capone la vârsta de 47 de ani, după aproape zece ani petrecuţi în închisoare, timp în care demenţa îi degradează mintea şi trecutul său violent îl bântuie.

"Fonzo va etala mitul şi cunoştinţele necurate ale rău-famatului Al Capone, gangsterul suprem, ce va fi jucat de talentul Tom Hardy", a spus un reprezentat al echipei de producţie.

Alphonse Gabriel "Al" Capone, în italiană Alfonso Capone, născut pe 17 ianuarie 1899 la Brooklyn, New York şi mort pe 25 ianuarie 1947 la Palm Beach, Florida, a fost unul din cei mai faimoşi gangsteri americani din anii 1920 - 1930 . Fiu al unei familii de imigranţi italieni din zona Napoli, Al Capone a dominat lumea interlopă din Chicago, ajungând conducătorul unei mari reţele de crimă organizată ("Chicago Outfit"), obţinându-şi veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din reţele de bordeluri, iar în anii regimului Prohibiţiei în SUA, din trafic ilegal de băuturi alcoolice, la care se adăuga extorcarea de bani sub forma taxelor de protecţie.

Până astăzi numele său se leagă de noţiunea de spălare a banilor, Al Capone camuflându-şi sursele încasărilor sale, prin unele afaceri aparent banale ca spălătorii, vânzare de mobilă veche şi antichităţi, etc., pe care le prezenta ca fiind ocupaţia sa oficială.

Deşi a reuşit multă vreme să se sustragă justiţiei şi să nu fie niciodată găsit vinovat pentru crimele violente comise de "sindicatul crimei" pe care l-a condus, cariera sa de gangster s-a încheiat de fapt în 1931, când guvernul federal a reuşit să-l facă judecat şi condamnat pentru evaziune fiscală. A petrecut în continuare mai mulţi ani în închisori, între care vestita Alcatraz, unde a fost inchis în detenţia sa cea mai lungă.

Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut în Florida, bolnav de neurosifilis. A murit în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 48 ani. Poreclit "Scarface" din cauza cicatricilor de pe faţă, urme ale unor confruntări violente, şi "The Big Fellow" din cauza poziţiei lui de conducător de bandă, Al Capone a devenit un simbol al gangsterismului american şi italo-american.

Al Capone a fost căsătorit din 1918, de la vârsta de 19 ani, cu Mae Josephine, născută Coughlin, de origine irlandeză catolică, cu care a avut un fiu , pe Albert Francis "Sonny" Capone.

Tom Hardy, unul dintre actorii care se bucură de o ascensiune fulminantă la Hollywood, a acceptat o nouă provocare în 2015, când a interpretat un dublu rol în filmul "Gangsteri de legendă/ Legend".

Filmul, care s-a bucurat de încasări record în Marea Britanie, acolo unde gemenii Kray au făcut legea, reprezintă un pas important în cariera actorului Tom Hardy. De această dată, actorul a fost aclamat de presa internaţională pentru interpretarea sa din "Gangsteri de legendă".

Regizat de Brian Helgeland, thrillerul inspirat din fapte reale "Gangsteri de legendă" spune povestea unora dintre cei mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie, de la jumătatea anilor '60.

"Aveam foarte multe informaţii despre gemenii Kray. Există o mulţime de poveşti despre ei care circulă prin Londra şi acum. Au devenit un fel de folclor, iar fraţii sunt asociaţi cu tot ce ţine de crimă şi teroare. Deşi tot ce au făcut este real, a apărut şi multă ficţiune în jurul lor şi au devenit un fel de mituri. Am fost încântat să aud că se va face un film bazat pe povestea lor. Scenariul mi s-a părut extrem de bine scris, iar faptul că urma să joc rol dublu mi s-a părut cu atât mai ofertant", a declarat Tom Hardy despre experienţa interpretării celor două personaje din "Gangsteri de legendă".

Acţiunea filmului îi aduce în prim-plan pe cei doi fraţi, care încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogăţii şi par de neoprit.

Pe de altă parte, Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără şi conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile. Investigaţia poliţiei ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent şi paranoic, cu tendinţe distructive care îl conduc la greşeli flagrante.

Tom Hardy s-a remarcat în ultimii ani în mai multe filme de succes, precum "Mad Max: Drumul furiei", "Cavalerul negru: Legenda renaşte", "Un spion care ştia prea multe", "Începutul" şi "RocknRolla".

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici