Toni Braxton, diagnosticată cu lupus

Toni Braxton a declarat că a fost diagnosticată cu lupus, cântăreaţa americană făcând această mărturisire într-un discurs pe care l-a susţinut în cadrul unei gale de caritate, organizată pentru a creşte gradul de conştientizare a populaţiei în legătură cu această maladie, relatează contactmusic.com.

247 afișări
Imaginea articolului Toni Braxton, diagnosticată cu lupus

Toni Braxton, diagnosticată cu lupus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa americană a şocat publicul prezent la cea de-a opta gală Annual Lupus Bag Ladies Luncheon, ce a avut loc, marţi, la Los Angeles, în momentul în care a declarat că şi ea suferă de această maladie a sistemului imunitar.

"Priviţi-mă, aşa arată lupusul", a declarat artista.

După această gală, Toni Braxton şi-a exprimat, printr-un mesaj postat pe Twitter, bucuria pe care a resimţit-o după ce făcut public faptul că suferă de lupus: "M-am simţit foarte bine. A fost un moment important pentru mine. A fost o decizie dificilă să anunţ în public că sufăr de lupus. Însă acum mă simt atât de uşurată!".

Maladia lupus a revenit în 2010 în atenţia presei specializată în difuzarea de informaţii despre celebrităţi, după ce Lady Gaga a declarat că deşi nu suferă încă de această boală, a fost "testată pozitiv" cu lupus, iar Terri Seymour, fosta iubită a producătorului de televiziune Simon Cowell a mărturisit recent că suferă de această boală încă din adolescenţă.

Lupus este o maladie cronică autoimunitară care poate să afecteze orice parte a organismului, dar atacă în special pielea şi mucoasele. Boala este declanşată de o dereglare a sistemului imunitar care atacă celulele şi ţesuturile sănătoase, fiind caracterizată prin apariţia unor plăgi şi noduli care distrug ţesuturile, lăsând cicatrice întinse, deformante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici