TOPUL FORBES al celor mai bine plătiţi actori de televiziune americani

Editorii revistei Forbes au anunţat marţi topul celor mai bine plătiţi actori de televiziune din Statele Unite, liderul clasamentului având venituri de 24 milioane de dolari în ultimul an.

581 afișări
Imaginea articolului TOPUL FORBES al celor mai bine plătiţi actori de televiziune americani

Ashton Kutcher (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ashton Kutcher, protagonistul serialului de comedie "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men", produs de CBS, ocupă prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi actori de televiziune americani, cu un onorariu de 24 milioane de dolari.

Ashton Kutcher, în vârstă de 35 de ani, care a început să joace în acest serial de succes în 2011, după ce producătorii show-ului l-au concediat pe fostul protagonist, Charlie Sheen, a ocupat pentru al doilea an consecutiv primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori din televiziunea americană. Actorul american a obţinut venituri de 24 milioane de dolari în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Editorii de la Forbes notează, totodată, că Ashton Kutcher câştigă mulţi bani şi în calitate de investitor în companii care activează în domeniul tehnologiilor moderne.

Pe locul al doilea se află colegul său din distribuţia serialului "Doi bărbaţi şi jumătate" Jon Cryer, care primeşte un onorariu anual de 21 milioane de dolari.

Actorul de comedie Ray Romano, protagonistul serialului "Everybody Loves Raymond", care s-a încheiat în urmă cu opt ani, ocupă poziţia a treia, cu venituri de 16 milioane de dolari. Cea mai mare parte din această sumă provine din drepturile de redifuzare a acestui serial de comedie produs de postul CBS.

Neil Patrick Harris, protagonistul serialului de comedie "How I Met Your Mother", difuzat tot de CBS, a debutat în acest top, împărţind locul al patrulea cu Mark Harmon, starul serialului poliţist "NCIS", cu un onorariu de 15 milioane de dolari fiecare.

Patrick Dempsey, unul dintre starurile serialului "Anatomia lui Grey", produs de ABC, ocupă poziţia a cincea, cu un onorariu de 13 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi actori din industria de televiziune americană este completat de Tom Allen (11 milioane de dolari), Angus T. Jones (11 milioane de dolari), Michael C. Hall (10 milioane de dolari) şi Charlie Sheen (10 milioane de dolari).

Editorii revistei Forbes au întocmit acest top în urma unor discuţii purtate cu producătorii, agenţii, managerii şi cu alţi reprezentanţi din industria de televiziune americană. Ei au precizat totuşi că estimările lor nu au inclus cheltuielile generate de salariile plătite managerilor şi agenţilor actorilor şi nici "alte costuri generate de statutul de vedetă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici