Topul vedetelor care fac bani chiar şi după moarte - GALERIE FOTO

Elvis Presley, Kurt Cobain, Bob Marley sau Marilyn Monroe se numără printre celebrităţile care, deşi au încetat din viaţă, continuă să câştige sume impresionante de bani.

1102 afișări
Imaginea articolului Topul vedetelor care fac bani chiar şi după moarte - GALERIE FOTO

Kurt Cobain (Imagine: dailyradar.com)

Solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain a încetat din viaţă în 1994. De atunci, averea artistului a fost în continuă creştere. Două albume live lansate după tragicul eveniment, MTV Unplugged in New York (1994) şi From the Muddy Banks of the Wishkah (1996) au înregistat vânzări de peste cinci milioane de exemplare.

După o altercaţie urâtă între văduva lui Cobain, cântăreaţa Courtney Love, şi membrii trupei Nirvana, Dave Grohl şi Krist Novoselic, au mai fost lansate două albume împreună cu un box set care conţinea trei cd-uri şi un dvd intitulat With the Lights Out (2004), care a fost vândut în prima săptămână în peste 100.000 de copii.

În 2002, Courtney Love a vândut drepturile asupra jurnalului lui Cobain pentru suma de patru milioane de dolari, iar în 2006 a vândut 25% din partea sa asupra catalogului Nirvana pentru suma de 50 de milioane de dolari.

Love a moştenit 97% din drepturile de publicare ale trupei Nirvana (înainte de a vinde 25% din partea ei), iar fiica lui Cobain şi a cântăreţei, Frances Bean Cobain, are dreptul la o parte din această avere. Restul de 3% a fost lăsat foştilor membri ai trupei Dave Grohl and Krist Novoselic.

Actriţa Marilyn Monroe a încetat din viaţă în 1962. Monroe a declarat la un moment dat: "Nu mă interesează banii. Vreau doar să fiu minunată." Compania CMG Worldwide, care se ocupă de moştenirea actriţei, a câştigat 8 milioane de dolari anual în 2003, 2004 şi 2005, bani obţinuţi în urma unor campanii în care a fost folosit numele actriţei.

Luna trecută, Monroe şi John Lennon au fost aleşi să devină noua imagine Citroën.

Rapperul Tupac Shakur a decedat în 1996. De la moartea rapperului au fost lansate una câte una numeroase piese de Amaru Entertainment, companie înfiinţată în 1997 de mama lui Tupac, Afeni Shakur. Mama muzicianului a câştigat un proces cu compania Death Row, astfel Afeni ajungând să deţină controlul total asupra muzicii fiului ei. Mai mult de zece albume au fost lansate postum, majoritatea debutând pe locul 1 în Billboard Top 10, care au fost vândute mii de exemplare.

Pe lângă profitul din muzică, sume importante de bani au venit şi din lansarea filmului documentar despre viaţa lui Tupac " Resurrection", care a dus la apariţia mai multor cărţi, printre care şi o autobiografie oficială publicată de MTV.

Astfel, Afeni Shakur, prin Amaru Entertainment, se ocupă de averea lui Tupac.

Bob Marley a decedat în 1981. Albumul "Legend", lansat în 1984, s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare la acea dată. Cei care se ocupă de moştenirea muzicianului găsesc tot timpul modalităţi pentru a face bani. Un exemplu ar fi lansare unei piese în duet cu rapperul Notorious B.I.G.

O altă sursă profitabilă este magazinul Vintage Marley, situat în South Beach, Miami, care este condus de fiul artistului, Robbie. Cel mai tânăr fiu al lui Bob Marley, Damian, a călcat pe urmele muzicianului şi a câştigat în 2001 un premiu Grammy cu albumul "Half Way Tree".

Bob Marley a vândut mai multe albume după ce a murit decât atunci când trăia. Catalogul Bob Marley a fost estimat la o valoare de peste 100 de milioane de dolari. Vâduva lui Marley şi cei 11 copii ai artistului au pierdut sume importante din avere din cauza diverselor procese în care se judecau pentru drepturile asupra moştenirii.

Johnny Cash a încetat din viaţă în 2003. Averea omului în negru, cum a fost numit, este în continuă creştere nu numai datorită muzicii ci şi datorită filmului biografic Walk the Line (2005). Pelicula a câştigat aproximativ 120 de milioane din vânzarea de bilete.

Copiii lui Cash, Rosanne, Tara, Kathleen, Cindy şi John, se ocupă de averea muzicianului.

John Lennon a murit în 1980. Averea muzicianului este în creştere datorită materialelor discografice, vândute în mii de exemplare, dar şi datorită diverselor campanii care folosesc numele lui.

Văduva lui Lennon, Yoko Ono, se ocupă de averea artistului.

Elvis Presley a încetat din viaţă în 1977. Elvis "a câştigat" 49 de milioane de dolari în 2005 şi şi-a redobândit titlul de cea mai bogată vedetă decedată pe care l-a deţinut din 2001 şi pe care, în 2006, i l-a "luat" Kurt Cobain.

Lisa Marie, fiica lui Elvis Presley, şi omul de afaceri american Robert FX Sillerman se ocupă de averea artistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici