U2, în fruntea artiştilor cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni - GALERIE FOTO

Trupa irlandeză U2 ocupă prima poziţie în topul Forbes al artiştilor cu cele mai mari încasări din ultimele 12 luni, fiind urmată în acest clasament de grupul american Bon Jovi şi de cântăreţul britanic Elton John, informează revista New Musical Express.

181 afișări
Imaginea articolului U2, în fruntea artiştilor cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni - GALERIE FOTO

U2 ocupă prima poziţie în topul Forbes al artiştilor cu cele mai mari încasări din ultimele 12 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul U2, care s-a situat în fruntea acestui top şi în 2010, a obţinut 195 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, graţie succesului deosebit de care se bucură seria de concerte "360 Tour".

Turneul trupei irlandeze promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Turneul a început în 2009, la Barcelona, şi se va încheia la Moncton (Statele Unite), pe 30 iulie, estimându-se că va avea încasări totale de 700 de milioane de dolari, devenind seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie.

Bon Jovi ocupă poziţia a doua, cu încasări de 125 de milioane de dolari, graţie concertelor incluse în turneul mondial "The Circle Tour".

Cântăreţul britanic Elton John s-a clasat pe locul al treilea, cu încasări de 100 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Lady Gaga ocupă locul al patrulea, cu încasări de 90 de milioane de dolari, iar cântăreţul canadian Michael Buble încheie Top 5, după ce a încasat 70 de milioane de dolari din concertele susţinute în ultimele 12 luni.

Pe poziţiile următoare în acest top alcătuit de editorii revistei Forbes se află Paul McCartney (67 de milioane de dolari), The Black Eyed Peas (61 de milioane de dolari), The Eagles (60 de milioane de dolari), Justin Bieber (53 de milioane de dolari) şi Dave Matthews Band (51 de milioane de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici