Un astronaut NASA şi doi cosmonauţi ruşi au fost lansaţi în spaţiu cu o navă rusească

  • O capsulă rusească a transportat în spaţiu un american în spaţiu.
  • Evenimentul care a avut loc miercuri a marcat o continuare a parteneriatului ruso-american în spaţiu într-o perioadă cu mari tensiuni geopolitice.
623 afișări
Imaginea articolului Un astronaut NASA şi doi cosmonauţi ruşi au fost lansaţi în spaţiu cu o navă rusească

Sursa foto: Twitter/Spaceflight Now

Nava spaţială a decolat de pe faimosul cosmodrom Baikonur din Kazahstan, transportându-i pe astronautul NASA Frank Rubio şi pe cosmonauţii ruşi Dmitri Petelin şi Serghei Prokopyev în ceea ce trebuie să fie o şedere de şase luni pe Staţia Spaţială Internaţională. Decolarea a avut loc la ora 9:54 a.m. ET.

Rubio şi omologii săi ruşi vor face echipă pe staţia spaţială cu alţi astronauţi din Statele Unite, Rusia şi Europa. Staţia spaţială a avut în permanenţă oameni la bord începând cu anul 2000. Aceştia au misiunea de a întreţine hardware-ul staţiei spaţiale şi de a păstra un jurnal despre experimentele spaţiale.

În iulie, Rusia a anunţat că, din 2024, intenţionează să se retragă din Staţia Spaţială Internaţională şi să pună capăt parteneriatului său de zeci de ani cu NASA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici