Un englez a câştigat titlul mondial de "cel mai mare mincinos"

Un englez a câştigat titlul mondial de "cel mai mare mincinos", cu o poveste pescărească despre un submarin german care se pregătea să invadeze un oraş britanic pentru a pune mâna pe nişte decodoare tv, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Un englez a câştigat titlul mondial de "cel mai mare mincinos"

Un englez a câştigat titlul mondial de "cel mai mare mincinos"

John Graham, supranumit "Johnny mincinosul", a câştigat concursul anual de minciuni care este organizat la un han din Santon Bridge, Lake District, o regiune turistică din Marea Britanie.

Mincinosul în vârstă de 69 de ani a povestit că, în timp ce pescuia, a descoperit un submarin german din cel de-al doilea război mondial care se pregătea de un raid pentru a pune mâna pe decodoarele tv din Whitehaven, primul oraş din Marea Britanie care a trecut total la televiziune digitală.

John Graham a mai spus că în timpul acestei expediţii memorabile a prins un morun de 2,7 metri.

Intervievat, vineri, de postul de radio BBC, Graham, care a câştigat deja de cinci ori titlul, a asigurat încă o dată că povestea lui este "adevărată".

Competiţia, care a avut loc joi şi care atrage turişti şi candidaţi din lumea întreagă, este un omagiu adus unuia dintre foştii administratori ai hanului, Will Ritson, care a trăit în secolul al 19-lea, celebru pentru istoriile sale abracadabrante pe care le povestea clienţilor. El povestea, de exemplu, că napii care creşteau în regiune erau atât de mari încât oamenii putea locui în interiorul lor.

Printre ceilalţi câştigători ai concursului s-a numărat un candidat care a susţinut că Lake District, o regiune muntoasă, nu s-a format în urma activităţii vulcanilor şi a glaciaţiilor, ci a cârtiţelor şi anghilelor uriaşe. Un alt candidat a declarat că a descoperit că în zonă există crescătorii de sirene.

Candidaţii au la dispoziţie cinci minute pentru a spune cea mai gogonată minciună. Politicienii şi avocaţii nu sunt acceptaţi, pentru că se consideră că sunt prea talentaţi la minciuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici