Un film cu Bruce Willis şi Edward Norton va deschide a 65-a ediţie a Festivalului de la Cannes

Cel mai recent film al regizorului american Wes Anderson, "Moonrise Kingdom", cu Bruce Willis şi Edward Norton în distribuţie, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai), au anunţat, vineri, organizatorii.

203 afișări
Imaginea articolului Un film cu Bruce Willis şi Edward Norton va deschide a 65-a ediţie a Festivalului de la Cannes

Bruce Willis (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Filmul "Moonrise Kingdom", produs şi regizat de Wes Anderson, va fi lansat în aceeaşi zi şi în sălile de cinematograf din Franţa.

Wes Anderson, care a scris şi scenariul filmului cu Roman Coppola, este regizorul unor pelicule precum "Pungaşi la drumul mare/ Bottle Rocket" (1996), "Rushmore" (1998), "O familie genială/ The Royal Tenenbaums" (2001), "Steve Zissou: Cel mai tare de pe mare/ The Life Aquatic with Steve Zissou" (2004), "Un tren numit Darjeeling/ The Darjeeling Limited" (2007) şi "Fantastic Mr. Fox" (2009).

"Moonrise Kingdom" îi are în distribuţie pe Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton şi Jason Schwartzman. Coloana sonoră este semnată de cunoscutul Alexandre Desplat.

Filmul a fost turnat pe o insulă din Noua Anglie şi prezintă o poveste uimitoare şi agitată, în care protagonişti sunt câţiva copii şi adulţi, în timpul unor zile de furtună din vara anului 1965.

Juriul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de actorul şi regizorul italian Nanni Moretti, un prieten al evenimentului de pe Croazetă, unde şi-a prezentat şase pelicule. Cineastul italian a fost recompensat cu premiul Palme d'Or în 2001, pentru filmul "Camera fiului/ La stanza del figlio", şi a fost membru al juriului în 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici