Un important centru de cercetare a mediului, invadat de şoareci. „Mişcarea pământului pe măsură ce sapă tunelurile”, vizibilă cu ochiul liber

Insulele Farallon din nordul Californiei, zone de maximă importanţă pentru biodiversitate la nivel mondial, se află sub asediul şoarecilor. Otrava ar înrăutăţi situaţia, a relatat The Guardian.

1577 afișări
Imaginea articolului Un important centru de cercetare a mediului, invadat de şoareci. „Mişcarea pământului pe măsură ce sapă tunelurile”, vizibilă cu ochiul liber

Invazia şoarecilor pune în pericol un important centru de cercetare a mediului. „Mişcarea pământului pe măsură ce rozătoarele îşi sapă tunelurile”, vizibilă cu ochiul liber

Ecosistemul Insulelor Farallon, deosebit de valoros pentru cercetările ştiinţifice şi pentru întreaga Planetă, este pus în pericol de invazia micilor rozătoare. Situate în nordul Californiei, la 48 de kilometri de San Francisco, insulele găzduiesc nu mai puţin de 300.000 de specii de păsări marine, lei de mare, 5 tipuri de foci rare şi o pasăre unică în lume, a explicat The Guardian.

Oamenii de ştiinţă vin aici anual pentru a studia comportamentul rechinilor sau migraţia păsărilor, dar Insulele Farallon mai au de o lungă perioadă de timp şi alţi vizitatori regulaţi. Zeci de mii de şoareci au luat cu asalt această oază a biodiversităţii, aceştia reprezentând o ameninţare serioasă pentru menţinerea echilibrului în ecosistem.

Aduşi de vasele care navigau spre insule în secolul al XIX-lea, rozătoarele au găsit în Farallon locul perfect pentru a forma adevărate colonii. Populaţia de şoareci s-a extins la un asemenea nivel încât oamenii au început să se refere la ei ca la un fenomen similar ciumei, a adăugat The Guardian.

Cercetătorii au fost nevoiţi să împartă insula cu animalele care nu pot fi îndepărtate cu niciun chip. Numărul şoarecilor a crescut atât de mult încât „de multe ori se poate observa mişcarea pământului pe măsură ce rozătoarele îşi sapă tunelurile dedesubt”, a declarat ecologistul marin Pete Warzybok. „Este cu adevărat uluitor”, a mai spus el.

Autorităţile nu pot găsi o soluţie pentru această problemă deoarece otrava pentru şoareci ar cauza daune şi mai mari ecosistemului deja fragil al insulelor. „E ca şi cum am arunca o bombă în Marele Canion”, a comentat Richard Charter, membru al consiliului care se ocupă cu protejarea sanctuarului marin din Farallon.

Dezbaterile continuă până ce va fi găsit un mod de a salva insulele de invazia şoarecilor fără a dăuna celorlalte specii şi întregului ecosistem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici