Un important lanţ fast-food va testa produse realizate cu ajutorul unei imprimante 3D. Ce este tehnologia 3D de bioprinting

  • Un important lanţ fast-food a anunţat că va testa nuggets de pui fabricate cu tehnologia 3D de bioprinting în Rusia în această toamnă.
  • Lanţul s-a asociat cu soluţiile de bioprinting 3D pentru a crea produse care vor imita gustul şi aspectul reţetelor sale cu un impact redus asupra mediului.
  • Va fi prima dată când un lanţ important va vinde un produs din carne fabricat în laborator şi poate servi drept dovadă a conceptului pentru industria de carne.
654 afișări
Imaginea articolului Un important lanţ fast-food va testa produse realizate cu ajutorul unei imprimante 3D. Ce este tehnologia 3D de bioprinting

Un important lanţ fast-food va testa produse realizate cu ajuturul unei imprimante 3D. Ce este tehnologia 3D de bioprinting

KFC va testa în această toamnă nuggets de pui realizate cu tehnologia 3D de bioprinting la Moscova, anunţă lanţul într-un comunicat de presă, relatează Businnes Insider.

Bioprinting, care foloseşte tehnici de imprimare 3D pentru a combina materialul biologic, este utilizat în medicină pentru a crea ţesuturi şi chiar organe.

Nuggeturile de pui tipărite 3D vor imita îndeaproape gustul şi aspectul original, potrivit comunicatului de presă. Lanţul fast-food se aşteaptă ca produsele tipărite 3D să fie mai ecologice decât procesul de producţie al celor tradiţionale.

Yusef Khesuani, cofondator şi manager la 3D Bioprinting Solutions, a declarat că speră că parteneriatul va ajuta la accelerarea creşterii cărnii pe bază de celule şi le va face mai accesibile.

Deşi în prezent nu este utilizat pe scară largă în alimente, carnea cultivată în laborator este un produs intens cercetat, pe care mulţi investitori speră să îl aducă curând pe piaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici