Un inel cu safir şi diamante, vândut cu 6,7 milioane de dolari la Hong Kong

Un celebru inel cu safir şi diamante, supranumit "Jewel of Kashmir" ("Bijuteria Kashmirului"), a fost vândut cu 6,7 milioane de dolari la o licitaţie organizată miercuri, la Hong Kong, de casa Sotheby's, informează Reuters.

437 afișări
Imaginea articolului Un inel cu safir şi diamante, vândut cu 6,7 milioane de dolari la Hong Kong

Un inel cu safir şi diamante, vândut cu 6,7 milioane de dolari la Hong Kong (Imagine: captura video)

Inelul cu safir şi diamant are 27,68 de carate şi a fost cumpărat de un colecţionar din Hong Kong, care a plătit 242.145 de dolari per carat, depăşind precedentul record mondial în acest domeniu.

La aceeaşi licitaţie, un colier din 42 perle gri - nestemate foarte rare - a fost vândut cu 5,27 de milioane de dolari.

Cowdray Pearls Necklace, care a aparţinut în trecut aristocratei britanice Lady Pearson, soţia vicontelui Cowdray, a stabilit şi el un record mondial de preţ pentru un colier din perle gri. Colierul fusese vândut cel mai recent la licitaţie în anul 2012, la Londra, cu preţul de 3,35 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici