Un Moş Crăciun a apărut pe străzile din Bagdad

Un Moş Crăciun şi-a făcut apariţia la Bagdad pentru prima dată după patru ani, fiind bine păzit, pe strada Abu Nawas, una dintre cele mai vechi artere ale capitalei irakiene.

16 afișări
Imaginea articolului Un Moş Crăciun a apărut pe străzile din Bagdad

Un Moş Crăciun a apărut pe străzile din Bagdad pentru prima dată după patru ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El le-a oferit cadouri copiilor, care purtau costume tradiţionale ale provinciilor din Irak şi care cântau "Noi suntem irakieni".

După ani de violenţe şi atacuri împotriva minorităţii creştine din Bagdad şi Mosul, Ministerul irakian de Interne a organizat sâmbătă o ceremonie de solidaritate cu această comunitate, care numără în prezent circa 550.000 de persoane.

În discursul său, Alfred Samaan, secretarul general al Uniunii scriitorilor irakieni, a declarat că nu consideră "această sărbătoare ca fiind doar creştină, ci pentru toţi irakienii".

Mai multe organizaţii creştine au participat la ceremonii şi postere cu Isus Hristos au fost afişate.

Primele atacuri împotriva creştinilor din Irak au avut loc duminică, 1 august 2004, când patru biserici au fost atacate în aceeaşi zi. Aproximativ zece persoane au murit în atentate cu maşină-capcană care au vizat două biserici caldeene, o biserică asiriană şi o biserică armeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici