Un român a fost ales în prima orchestră filarmonică YouTube

Un muzician român a fost ales în prima orchestră YouTube, alcătuită din 90 de instrumentişti din 30 de ţări, care au fost selectaţi în urma voturilor utilizatorilor celebrului site, informează shanghaidaily.com.

19 afișări
Imaginea articolului Un român a fost ales în prima orchestră filarmonică YouTube

Un român a fost ales în prima orchestră filarmonică YouTube

Peste 30.000 de fişiere video au fost postate de muzicieni, amatori sau profesionişti, din peste 70 de ţări. Un juriu, alcătuit din muzicieni profesionişti ai filarmonicilor din Londra, San Francisco, Berlin, Hong Kong şi New York, a ales 200 de finalişti. Câştigătorii au fost votaţi de vizitatorii site-ului YouTube.

Michael Tilson Thomas, viitorul dirijor al YouTube Symphony Orchestra, s-a declarat entuziasmat de talentul, diversitatea şi spiritul de aventură al muzicienilor vor alcătui această orchestră inedită.

Formaţia va cuprinde 26 de instrumente muzicale distincte. Muzicienii selectaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 55 de ani, vor participa la un curs de acomodare de trei zile, după care vor începe repetiţiile pentru concertul din 15 aprilie, ce va fi susţinut la Carnegie Hall din New York, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, directorul muzical al Filarmonicii din San Francisco.

Muzicienii vor interpreta o compoziţie a lui Tan Dun, intitulată "Internet Symphony No.1, Eroica", ce a fost compusă special pentru acest eveniment.

Un fişier video ce va prezenta evenimentul va fi postat pe site-ul YouTube.com, pe 16 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici