Un spot al Olimpiadei de la Londra din 2012 generează controverse

Un spot de promovare al Olimpiadei de la Londra, prezentat la Beijing, suscită controverse din cauza includerii portretului Myrei Hindley printre operele de artă prezentate ca simboluri londoneze.

17 afișări
Imaginea articolului Un spot al Olimpiadei de la Londra din 2012 generează controverse

Un spot al Olimpiadei de la Londra din 2012 generează controverse (Imagine: www.24hourmuseum.org.uk)

Autoritatea de turism londoneză, for organizator al Olimpiadei din 2012, a fost acuzată că a inclus portretul Myrei Hindley semnat de Marcus Harvey, într-un spot de promovare al evenimentului sportiv care se va desfăşura în capitala Marii Britanii.

Myra Hindley a fost condamnată la detenţie pe viaţă împreună cu Ian Brady, iubitul său, pentru uciderea a patru copii în perioada 1963-1964. Portretul său este una dintre operele de artă prezentate în filmul de promovare de trei minute care focalizează simboluri londoneze.

Spotul de promovare a fost atacat de un purtător de cuvânt al Primului Ministru, Gordon Brown care a calificat inserararea portretului femeii ucigaşe ca fiind "lipsită de gust şi total neadecvată pentru a promova Londra".

Reprezentanţii autorităţii pentru turism au declarat că spotul nu a fost conceput pentru a fi prezentat publicului larg, deşi a fost folosit de multe ori în ultimii ani în cadrul evenimentelor de turism. Până acum, filmuleţul nu a declanşat niciun fel de controverse, au spus aceştia, precizând că vor retrage spotul imediat pentru a nu ofensa şi aduce prejudicii nimănui.

Pictura lui Hindley a fost ţinta unor tentative de vandalism când a fost expusă la Academia Regală din Londra, în 1997, la secţiunea "Sensations".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici