Un ucigaş care a petrecut aproape 40 de ani folosind o identitate falsă, găsit vinovat

Un ucigaş care a petrecut aproape patru decenii pe fugă, folosind o identitate falsă, a fost găsit vinovat de crimă. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a călătorit ani de zile prin Portugalia, Creta, Spania şi Franţa, până când s-a întors în Marea Britanie, solicitând reînnoirea paşaportului.

367 afișări
Imaginea articolului Un ucigaş care a petrecut aproape 40 de ani folosind o identitate falsă, găsit vinovat

Sursa foto: pexels.com

Paul Bryan a fost găsit vinovat pentru o crimă comisă în 1984, potrivit Sky News.

Bărbatul, acum în vârstă de 62 de ani, a călătorit ani de zile prin Portugalia, Creta, Spania şi Franţa, fiind prins după ce s-a întors în Marea Britanie, când a solicitat reînnoirea paşaportului.

Paul Bryan avea 22 de ani când l-a înjunghiat pe Roman Szalajko, în vârstă de 62 de ani, în apartamentul său din Kennington, în sudul Londrei, în februarie 1984.

La trei zile de la faptă, a solicitat un paşaport de urgenţă folosind identitatea unui galez mort care avea acelaşi nume ca şi el şi a fugit în străinătate.

Bryan şi-a petrecut următorii ani călătorind prin Portugalia, Creta, Spania şi Franţa şi aproape că a scăpat de justiţie - până când, în 2013, o analiză a unui caz nerezolvat l-a identificat ca suspect.

În luna noiembrie a anului trecut, Bryan a solicitat un nou paşaport şi a călătorit din Portugalia înapoi în Marea Britanie - unde poliţia îl aştepta pentru a-l aresta pe aeroportul Stansted.

Bărbatul de 62 de ani, originar din Hammersmith, vestul Londrei, a negat crima, dar a fost găsit vinovat, marţi, de un juriu la Old Bailey.

Poliţia crede că Bryan l-a ucis pe Szalajko în timp ce fie executa o datorie, fie încerca să obţină documente după ce o afacere imobiliară a mers prost.

Instanţa a auzit că victima poloneză, un tată divorţat cu trei copii, era cunoscut ca fiind secretos şi un jucător care păstra sume mari de bani acasă. În dimineaţa zilei de 7 februarie 1984, Szalajko vorbea la telefon cu un prieten, când a întrerupt convorbirea, spunând în poloneză: „Scuzaţi-mă un moment, este cineva la uşă”. Prietenul său a auzit victima spunând cu voce tare în engleză: „Ce vrei? Ajutor, ajutor” înainte ca linia să fie tăiată.

Poliţia a fost alertată şi s-a deplasat de urgenţă la apartament - unde l-a găsit pe Szalajko prăbuşit pe un scaun din sufragerie cu o rană de cuţit în stomac. Ofiţerii au observat că îi fusese smuls părul, iar la faţa locului au fost găsite şi amprente.

Cazul a rămas nerezolvat până când examinarea cazului nerezolvat a dus la identificarea amprentelor lui Bryan pe o sticlă de hidromel găsită într-un dulap de la proprietate.

Sergentul detectiv Quinn Cutler, care a petrecut apoi 10 ani pe urmele lui Bryan, a declarat că acesta părea să fi dispărut din toate înregistrările în deceniile de după crimă - cu excepţia cazului în care a fost arestat la Londra în 1997 pentru o infracţiune minoră legată de droguri.

Sergentul Cutler a spus: „Nu exista nicio înregistrare că ar fi avut un loc de muncă din anii 1980, nu plătise niciun impozit, nu avea paşaport şi nu avea permis de conducere. Era ca şi cum nu ar fi existat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici