Un zoo britanic reabilitează papagalii care înjură

  • Un parc natural britanic implementează o strategie neobişnuită pentru reformarea papagalilor săi înjurători.
  • Cinci papagali africani gri, notorii pentru limbajul lor vulgar, au fost supuşi unui program de reabilitare lingvistică.
975 afișări
Imaginea articolului Un zoo britanic reabilitează papagalii care înjură

Sursa foto: lincswildlife.com

Parcul natural Lincolnshire Wildlife Park din estul Angliei implementează o strategie inovatoare pentru a reforma papagalii africani gri care înjură, scrie CNN.

Izolaţi iniţial de stol în 2020, cei cinci papagali care rosteau înjurături au trecut printr-o reabilitare lingvistică. Acum, parcul adoptă o altă abordare a riscurilor prin integrarea a trei noi păsări, Eric, Captain şi Sheila, predispuse la înjurături, alături de cei cinci "infractori" originali.

CEO-ul parcului, Steve Nichols, a descris limbajul noilor veniţi ca fiind "fenomenal", "cu înjurături neobişnuite" şi "foarte rău", dar speră că aceştia vor prelua sunete mai inofensive de la papagalii care nu înjură.

În cazul în care noua strategie funcţionează, cei opt papagali ar putea învăţa "toate zgomotele frumoase, cum ar fi microundele şi sunetul vehiculelor care dau înapoi", pe care ceilalţi papagali din stol le preferă, a adăugat Nichols. Dar dacă ceilalţi 92 vor învăţa în schimb înjurăturile, "se va transforma într-o volieră pentru adulţi".

În timp ce integrarea pentru cei cinci "infractori" a fost în mare parte de succes, păsările originale încă mai înjură ocazional, cuvintele de ocară fiind urmate de porţii zdravene râs.

Papagalii africani gri, renumiţi pentru inteligenţa şi abilităţile lor de imitare, reproduc cu precizie sunetele pe care le aud. În ciuda eforturilor parcului de a avertiza vizitatorii cu privire la limbajul papagalilor, nu au existat plângeri.

Nichols a remarcat că, în mod istoric, vizitatorii au înjurat mai mult papagalii decât invers. Parcul rămâne optimist că păsările se vor adapta în cele din urmă la sunetele stolului, dar este puţin probabil că vor renunţa complet la vocabularul lor obscen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici