Una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume: „Expresul de Est” - 26 de ore prin peisajele vaste ale Turciei

Expresul de Est din Turcia, considerată drept una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume şi care oferă o călătorie din centrul spre estul Turciei, a început deja să-i transporte pe călători.

7246 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume: „Expresul de Est” - 26 de ore prin peisajele vaste ale Turciei

Una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume: „Expresul de Est” - 26 de ore prin peisajele vaste ale Turciei

Expresul de Est şi-a finalizat recent primul serviciu pentru sezonul 2023-2024. Cu o lungime de aproximativ 1.310 kilometri, călătoria cu trenul începe din capitala Turciei, Ankara, continuă spre Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan şi Erzurum iar apoi se încheie la Kars. Durata este de aproximativ 26 de ore, călătoria le permite pasagerilor să observe peisajele vaste ale Turciei şi să vadă totodată cum provinciile estice se transformă în destinaţii extraordinare pentru sezonul de iarnă.

O aventură „unică”

Pe ruta Ankara-Kars operează două trenuri separate, Expresul de Est şi Expresul de Est Turistic. Recent trenul respectiv a devenit atât de popular încât o versiune turistică a fost adăugată pe traseu încă din 2019 pentru a satisface cererea călătorilor. Expresul de Este este format din vagoane Pullman, cupetă şi are aproximativ 50 de opriri de-a lungul traseului, în timp ce Expresul de Est Turistic include vagoane de dormit şi de luat masa şi are doar 29 de opriri. Expresul de Est are pauze limitate, Expresul de Est Turistic are pauze de două până la trei ore, astfel încât pasagerii să poată vedea mai multe obiective turistice de-a lungul rutei.

Noul serviciu de sezon al Touristic Eastern Express face opriri de vizitare a obiectivelor turistice la staţiile Erzincan şi Erzurum în direcţia Ankara-Kars şi la staţiile İliç, Divriği şi Sivas în direcţia Kars-Ankara, care este ruta de întoarcere. Touristic Eastern Express are opt paturi de dormit şi o maşină de mese, care sunt destul de confortabile. Fiecare vagon de dormit are zece compartimente (camere) cu doua paturi. Deşi pasagerii pot savura micul dejun şi cina în vagonul restaurant, o tendinţă în creştere – influenţată de reţelele de socializare – este aceea de a lua masa în confortul propriului compartiment, unde pasagerii pot pregăti şi decora o masă după gustul lor cu delicatese pe care le aduc sau le comandă. opriri de drum.

Ultima oprire este Kars, oraşul magic de iarnă al Turciei.

Popularitatea tot mai mare pe care a înregistrat-o Expresul de Est Turistic i-a determinat pe mulţi călători să considere această rută drept unică pentru sezonul de iarnă. Frumuseţea oraşului Kars, ultima oprire a călătoriei şi celelalte oraşe pitoreşti din Anatolia de-a lungul traseului sunt factori care au contribuit la formarea acestei imagini. În nord-estul Turciei, Kars este una dintre cele mai vechi aşezări ale Anatoliei, care a găzduit urartienii, perşii, romanii de Est, selgiucizii, otomanii şi ruşii. Kars este situat la intersecţia numeroaselor rute comerciale esenţiale, inclusiv Drumul Mătăsii, iar acest factor a dus la dezvoltarea unei destinaţii bogate din punct de vedere arhitectural şi cultural.

Hotelurile din centrul oraşului Kars găzduiesc oaspeţii în clădiri construite în stil baltic, iar restaurantele oraşului, renumite pentru spectacolele lor caucaziene şi atmosfera confortabilă în serile reci de iarnă, fac oraşul unic. Bucătăria bogată de la Kars, este renumită pentru aromele sale distinctive – în special pentru brânzeturile regionale şi preparatele gătite din carne de gâscă.

O plimbare prin centrul oraşului dezvăluie câteva clădiri din piatră de bazalt. Aceste atracţii includ Moscheea Fethiye, Moscheea Kümbet, Castelul Kars şi structurile din jurul pârâului Kars. Situl arheologic Ani, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este, una dintre cele mai extraordinare atracţii ale zonei. De la zidurile care înconjoară oraşul antic până la colecţia diversă de catedrale, moschei şi poduri care au supravieţuit intacte până în zilele noastre, Ani oferă un tablou izbitor, cu structuri care aduc exemplele arhitecturale religioase, administrative, militare şi civile ale oraşului. Cunoscută şi ca o destinaţie faimoasă de schi, Kars găzduieşte Centrul de schi Sarıkamış, cu cea de-a treia pistă de schi la cea mai înaltă altitudine din lume. O altă experienţă încântătoare este să sărbătoriţi la Kars o tradiţie veche de secole în care să vă plimbaţi la sfârşistul lunii noiembrie cu săniile trase de cai pe lacul îngheţat Çıldır.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici